Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(Hé-Pé, 8-16)
info@bontis.hu

Tanácsadás 7. 4. 2022

Hogy válasszunk megfelelő munkaruhát?

Akár szeretsz otthon barkácsolni, akár kihívásokkal teli környezetben dolgozó szakember vagy, biztos értékelni fogsz egy minőségi munkaruházatot, amely garantálja a kényelmed és a biztonságod munkavégzés során. De hogy különböztetheted meg a különböző típusú munkaruhákat, és hogy tudod kiválasztani a megfelelőt?


Napjainkban munkaruhát viselni már rég nem egyenlő azzal, hogy kopott és formátlan munkavédelmi nadrágot és dzsekit viselünk. A trendek és az anyagok fejlődésével a munkaruházatban rejlő lehetőségek is sokat változtak. Mind színben és fazonban széles választék közül tudsz választani, hogy megtaláld a legmegfelelőbbet mind külsőleg, mind munkavégzés típusára vonatkozóan.

Hogy válassz munkaruhát?

pracovni obleceniMa már számos különböző típusú munkaruházat kapható, így könnyen kiválaszthatod, hogy mikor mire van szükséged a munkádhoz, és mi illik a legjobban hozzád.

Az alapvető férfi és női felosztás mellett, amely szabásban és a színben is egyértelműen látható, mindenekelőtt érdemes figyelembe venni, hogy milyen munkakörnyezetbe keresel munkaruhát. Pontosabban, hogy beltérbe, vagy odakint dolgozol. Szabadtéri környezetben a megfelelő munkaruha segíthet megbirkózni az időjárás viszontagságaival.

További fontos tényező még a munkavégzés jellege. Ráadásul nem elhanyagolható a megfelelő ruhaméret sem.

Hogy tudjuk kiválasztani a megfelelő méretet?

A munkaruházat kiválasztásakor nagyon fontos a megfelelő méret, hogy a munkaruha jól illeszkedjen, és a lehető legkényelmesebb legyen. Mivel az egyes gyártók kissé eltérő méretben gyártanak, elengedhetetlen, hogy alaposan megmérd saját magad, majd az adott gyártó mérettáblázata alapján válaszd ki a megfelelő méretet. Ügyelj arra, hogy milyen értékek szerepelnek a mérettáblázatban! Egyes gyártók a test körméretére vonatkozó információkat, mások pedig maga a szóban forgó termékre vonatkozó információkat adják meg. A megfelelő méret kiválasztásakor azt is vedd figyelembe, hogy nagy mozgásszabadságot igénylő környezetben dolgozol-e. Ebben az esetben válassz inkább nagyobb méretet. Extra tipp: olyan környezetben, ahol elektromos árammal vagy nyílt lánggal dolgozol, inkább részesítsd előnyben a szűkebb szabást.

Miért fontos a munkaruha szabása?

A férfi és női szabás természetesen különböző, a női szabás szűkebb és a női alakhoz igazodik. Különböző testalkatokhoz különböző szabású nadrágok közül tudsz választani. Választhatsz klasszikus, egyenes szabású nadrágot, amely magasabb derékkal és egyenes szárakkal rendelkezik, vagy nadrágot kissé alacsonyabb derékkal és karcsúsított, slim szabással, amely esetében a derék alacsonyabban van és a szárak is szűkebbek.

Milyen anyagokból készül a munkaruha?

pracovni bluzaAz anyag, amelyből a munkaruha készül, meghatározza a tartósságát és használatát. Éppen ezért célszerű a munkához speciális munkaruhát használni, és nem csak egy egy melegítőnadrágban és pólóban dolgozni.

A klasszikus munkaruha 100% -os pamutból készül, amely erős, légáteresztő és remekül elnyeli az izzadságot. Speciális, modern anyagból készült munkaruhákat is találhatsz, amelyek gyakran több szövet kombinációjából készülnek. Ilyenek például az innovatív rugalmas anyagok, amelyek gyakran pamut, poliészter és elasztikus szálak keverékei. A poliészter nagyobb szilárdságot, méretstabilitást és szennyeződésállóságot biztosít. Az elasztikus szálak növelik az anyag rugalmasságát, biztosítják a szövet nyúlását és feszességét, valamint az alakmemóriának köszönhetően visszaállítják azt eredeti állapotába. Egy másik remek példa a speciális tanúsított CORDURA anyag, amelyet a munkaruházat erősen megterhelt részeinek megerősítésére használnak.

Speciális körülményekhez, speciális munkaruha szükséges, tehát olyan, amely speciális kezelésben részesült. Ilyenek például a nem gyúlékony munkaruhák hegesztők számára, vágással szembeni nagyobb ellenállást biztosító munkaruhák azok számára, akik például fűrésszel dolgoznak, és egyéb speciális ruházat különböző szakmákhoz.

Milyen munkaruhát válasszunk az időjárásnak megfelelően, ha szabadtéri munkákhoz szeretnénk öltözéket választani?

reflexni pracovni obleceniHa rossz időjárási vagy rossz látási viszonyok között dolgozol, és biztonságban szeretnéd érezni magad, válassz ruházatot a figyelmeztető és fényvisszaverő munkaruházat kínálatából. A fényvisszaverő csíkok és kiegészítők mindig jobb láthatóságot biztosítanak munka közben. Ha a munkád nem igényel közvetlenül fényvisszaverő ruházatot, de biztonsági okokból mégis könnyen felismerhető szeretnél lenni, akkor elég lehet számodra az apróbb fényvisszaverő elemekkel és kiegészítőkkel ellátott munkaruha.
Télen válassz bélelt munkaruhát, amely meleg flanel vagy fleece béléssel rendelkezik. Forró napokon válassz könnyű anyagokból készült munkaruhát, vagy munkavédelmi rövidnadrágot vagy ¾-es nadrágot.

Honnan tudjuk, hogy valóban jó minőségű a munkaruha?

A minőségi munkaruházat könnyen felismerhető a megfelelőségi nyilatkozatnak köszönhetően, amellyel a törvény szerint minden tanúsított munkaruházat gyártójának rendelkeznie kell.

Mi lehet még fontos szempont egy munkaruha kiválasztásánál?

vetrani odevu

A munkaruha esetében nagyon fontos tényező a praktikusság. A mai modern munkaruhák sok praktikus kiegészítőt kínálnak. Ezek közé tartozik például a számos multifunkcionális zseb és hurok, amelyekbe tollat, mérőszalagot, kalapácsot és egyéb szükséges eszközöket helyezhetsz munka közben. Ezenkívül biztos értékelni fogod a rugalmas mandzsettákat az ujjakon, a szellőzési lehetőséget a hónaljban, a háton vagy a levehető ujjakat. Ha szakmád sok térdelést igényel, akkor válassz olyan nadrágot, amelybe lehetőség van térdvédő behelyezésére, ami kényelmesebbé és egyben biztonságosabbá teszi a munkát.

Ven esély divatirányzatokra is gondolni a munkaruházat kiválasztásakor?

Már rég nem igaz, hogy a munkaruha kizárólag praktikus ruhadarab, ezért nem kell vizuálisan is izgalmasnak lennie. Tekintettel arra, hogy a gyártók az egyedi sorozatok széles választékát kínálják, lehetőség nyílik a munkaruhák megfelelő kombinálására. Egy kollekcióban találhatsz például kantáros munkanadrágokat klasszikus, meghosszabbított vagy rövidített szabással, derék munkanadrágokat, munkavédelmi felsőket, munkavédelmi rövidnadrágokat és meleg bélelt munkaruhákat is. Az egyes kollekciók gyakran kiegészíthetők kezeslábassal, mellénnyel vagy meleg téli munkakabáttal is. Az egész termékcsalád mindig azonos színekben és dizájnban tökéletesen harmonizált.

A modern munkaruházat manapság nemcsak a funkcionalitás, praktikusság és biztonság magas követelményeinek felel meg, de stílusosan is néz ki, és viselése során maximális kényelmet biztosít.

A termékhez ajánljuk 8

RAKTÁRON csütörtökön 21. 3. önnél
11 460 Ft
Részletek

RAKTÁRON csütörtökön 21. 3. önnél
23 360 Ft
Részletek

RAKTÁRON csütörtökön 21. 3. önnél
15 480 Ft
Részletek

RAKTÁRON csütörtökön 21. 3. önnél
11 860 Ft
Részletek
Ajánlott
Mi öltöztetjük

RAKTÁRON csütörtökön 21. 3. önnél
5 580 Ft
Részletek
Ajánlott
Mi öltöztetjük

6 NAPON BELÜL szerdán 27. 3. önnél
6 900 Ft
Részletek
Elasztikus

6 NAPON BELÜL szerdán 27. 3. önnél
29 980 Ft
Részletek

6 NAPON BELÜL szerdán 27. 3. önnél
27 040 Ft
Részletek

Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

Hogyan öltözzünk fel? Tanácsadás



Cikk írója
Magda Trefílková


Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni





Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

Hogyan lehet meghosszabbítani a ruhák élettartamát a szekrényben?

Hogyan lehet meghosszabbítani a ruhák élettartamát a szekrényben?

Veled is előfordult már, hogy az új ruhád nem maradt sokáig jó állapotú? Elveszíti a színét, összemegy, megnyúlik vagy…

További információ

Hogyan tudjuk kitisztítani a paradicsomfoltokat?

Hogyan tudjuk kitisztítani a paradicsomfoltokat?

A paradicsom a legkedveltebb zöldségek közé tartozik. Nyáron édes, illatos és frissítő. Jól illik salátákhoz, remek…

További információ

Ökológiai mosás? Egyszerű, hatékony és környezetbarát megoldások számodra!

Ökológiai mosás? Egyszerű, hatékony és környezetbarát megoldások számodra!

Lehet, hogy már sokat hallottál a környezetbarát mosásról, de még nem volt bátorságod kipróbálni valamelyik ökoterméket…

További információ

Hogyan érdemes kombinálni a ruhák színeit?

Hogyan érdemes kombinálni a ruhák színeit?

Szereted a színes ruhákat, de nem vagy biztos benne, hogy a színek passzolnak egymáshoz? Van egy egyszerű útmutatónk,…

További információ

Mi nem hiányozhat a ruhatáradból idén tavasszal?

Mi nem hiányozhat a ruhatáradból idén tavasszal?

Te is várod már, hogy tavasszal a nap meleg sugarai felmelegítsék tested és lelked? Szeretnéd új és divatos ruhákban…

További információ

Hogyan öltözzünk fel esőben?

Hogyan öltözzünk fel esőben?

Esik az eső, de neked mégis ki kell menned? Félsz, hogy elered az eső, miközben éppen sétálsz a szabadban? Készülj fel,…

További információ

Hogyan válasszuk ki a számunkra ideális sapkát?

Hogyan válasszuk ki a számunkra ideális sapkát?

A sapka az egyik kedvenc divatos kiegészítőd? Vagy úgy érzed, hogy egyik sem áll igazán jól neked? Lehet, hogy csak nem…

További információ

Minőségi outdoor ruházat a természetbe?

Minőségi outdoor ruházat a természetbe?

Aki a természetbe készül, annak jó minőségű ruházatot és lábbelit kell viselnie, amely nem hagyja, hogy az időjárás…

További információ

Fitness ruházat az edzőterembe

Fitness ruházat az edzőterembe

Testmozgással teszünk valamit az egészségünkért, és a felszabaduló endorfinoknak köszönhetően az elménkért is. Jobban…

További információ