Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(He-Pi, 8:00 - 16:00)
0 0 Ft
ÁFA -t beleértve

Tanácsadás 7. 4. 2022

Hogyan válasszunk megfelelő munkaruhát?

Akár szeret otthon barkácsolni, akár kihívásokkal teli környezetben dolgozó szakember, biztosan értékelni fogja a minőségi munkaruházatot, amely garantálja a kényelmet és az egészségvédelmet a munkavégzés során. De hogyan különböztetheti meg a különböző típusú munkaruhákat, és hogyan tudja kiválasztani a megfelelőt?


Munkaruhát viselni már rég nem jelent kopott és formátlan munkavédelmi nadrágot és dzsekit viselni. A trendek és az anyagok fejlődésével a munkaruházat lehetőségei és minősége is fejlődik.

Hogyan válasszunk munkaruhát?

pracovni obleceniMa már számos különböző típusú munkaruházat kapható, így pontosan kiválaszthatja, hogy mire van szüksége a munkájához, és mi illik önnek.

Az alapvető férfi és női felosztás mellett, ami a szabásban és a színben is tükröződik, mindenekelőtt azt kell figyelembe venni, hogy milyen munkakörnyezetbe keres megfelelő munkaruhát. Pontosabban, hogy beltéren, vagy odakint dolgozik. Kültéri környezetben a megfelelő munkaruha segít megbirkózni az időjárás viszontagságaival.

További tényezők közé tartozik természetesen a munka jellege. És a megfelelő ruhaméretet sem szabad elhanyagolni.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretet?

A munkaruházat kiválasztásakor nagyon fontos a megfelelő méret, hogy a munkaruha jól illeszkedjen és a lehető legkényelmesebb legyen. Mivel az egyes gyártók kissé eltérő méretben gyártanak, fontos, hogy alaposan megmérje saját magát, majd az adott gyártó mérettáblázata alapján válassza ki a megfelelő méretet. Ügyeljen arra, hogy milyen értékek szerepelnek a mérettáblázatban. Egyes gyártók a test körméretére vonatkozó információkat, mások pedig maga a szóban forgó termékre vonatkozó információkat adják meg. A megfelelő méret kiválasztásakor azt is vegye figyelembe, hogy nagy mozgásszabadságot igénylő környezetben dolgozik e. Ebben az esetben válasszon inkább nagyobb méretet. Másrészt, például olyan környezetben, ahol elektromos árammal vagy nyílt lánggal dolgozik, részesítse előnyben a szűkebb szabást.

Mennyire fontos a munkaruha szabása?

A férfi és női szabás természetesen különböző, a női szabás szűkebb és a női alakhoz igazodik. Különböző testalkatokhoz különböző szabású nadrágok közül kell választani. Választhat klasszikus, egyenes szabású nadrágot, mely magasabb derékkal és egyenes szárakkal rendelkezik, vagy nadrágot kissé alacsonyabb derékkal és karcsúsított, slim szabással, mely esetében a derék alacsonyabban van és a szárak is szűkebbek.

Milyen anyagokból készül a munkaruha?

pracovni bluzaAz anyag, amelyből a munkaruha készül, meghatározza annak lehetőségeit, tartósságát és használatát. Éppen ezért a munkához célszerű speciális munkaruhát használni, és nem csak például egy melegítőnadrágban és pólóban dolgozni.

A klasszikus munkaruha 100% -os pamutból készül, amely erős, légáteresztő és remekül elnyeli az izzadságot. De jelenleg speciális, modern anyagokból készült munkaruhákat is találhat, amelyek gyakran több szövet kombinációjából készülnek. Ilyenek például az innovatív rugalmas anyagok, amelyek gyakran pamut, poliészter és elasztikus szálak keverékei. A poliészter nagyobb szilárdságot, méretstabilitást és szennyeződésállóságot biztosít. Az elasztikus szálak növelik az anyag rugalmasságát, biztosítják a szövet nyúlását és feszességét, valamint az alakmemóriának köszönhetően visszaállítják azt eredeti állapotába. Egy másik remek példa a speciális tanúsított CORDURA anyag, amelyet a munkaruházat erősen megterhelt részeinek megerősítésére használnak.

Speciális körülményekhez, speciális munkaruha szükséges, tehát olyan, amely speciális kezelésben részesült. Ilyenek például a nem gyúlékony munkaruhák hegesztők számára, vágással szembeni nagyobb ellenállást biztosító munkaruhák azok számára, akik például fűrésszel dolgoznak, és más speciális ruházat különböző szakmákhoz.

Milyen munkaruhát válasszunk az időjárásnak megfelelően, ha kinti munkákhoz kell hogy ruházatot válasszunk?

reflexni pracovni obleceniHa rossz időjárási vagy rossz látási viszonyok között dolgozik, és biztonságban szeretné érezni magát, válasszon ruházatot a figyelmeztető és fényvisszaverő munkaruházat kínálatából. A fényvisszaverő csíkok és kiegészítők mindig jobb láthatóságot biztosítanak munka közben. Ha munkája nem igényel közvetlenül fényvisszaverő ruházatot, de biztonsági okokból mégis könnyen felismerhetőnek kell lennie, akkor elegendőek az apróbb fényvisszaverő elemekkel és kiegészítőkkel ellátott munkaruhák.
Télen válasszon hőszigetelt munkaruhát, amely meleg flanel vagy fleece béléssel rendelkezik. Forró napokon válasszon könnyű anyagokból készült munkaruhát, vagy munkavédelmi rövidnadrágot vagy ¾ nadrágot.

Honnan tudjuk, hogy valóban jó minőségű a munkaruha?

A minőségi munkaruházat könnyen felismerhető a megfelelőségi nyilatkozatnak köszönhetően, amellyel a törvény szerint minden tanúsított munkaruházat gyártójának rendelkeznie kell.

Mi többet várjunk el a munkaruhától?

vetrani odevu

A munkaruha esetében nagyon fontos tényező a praktikusság. A mai modern munkaruhák sok praktikus kiegészítőt kínálnak. Ezek közé tartozik például a számos multifunkcionális zseb és hurok, amelyekbe tollat, mérőszalagot, kalapácsot és egyéb szükséges eszközöket helyezhet munka közben. Ezenkívül értékelni fogja a rugalmas mandzsettákat az ujjakon, a szellőzés lehetőségét a hónaljban és a háton vagy a levehető ujjakat. Ha a szakmája sok térdelést igényel, akkor válasszon olyan nadrágot, amely lehetőséget kínál térdvédő behelyezésére, ami kényelmesebbé és egyben biztonságosabbá teszi a munkát.

Lehetséges a divatirányzatokra gondolni a munkaruházat kiválasztásakor?

Már rég nem igaz, hogy a munkaruha főként praktikus ruhadarab, ezért nem kell vizuálisan érdekesnek lennie. Tekintettel arra, hogy a gyártók az egyedi sorozatok széles választékát kínálják, lehetőség nyílik a munkaruhák megfelelő kombinálására. Egy kollekcióban találhat például kantáros munkanadrágokat klasszikus, meghosszabbított vagy rövidített szabással, derék munkanadrágokat, munkavédelmi felsőket, munkavédelmi rövidnadrágokat és meleg bélelt munkaruhákat is. Az egyes kollekciók gyakran kiegészíthetők kezeslábassal, mellénnyel vagy meleg téli munkakabáttal is. Az egész termékcsalád mindig azonos színekben és dizájnban tökéletesen harmonizált.

 

A modern munkaruházat manapság nemcsak a funkcionalitás, praktikusság és biztonság magas követelményeinek felel meg, de stílusosan is néz ki, és viselése során maximális kényelmet biztosít.

A termékhez ajánljuk 9

RAKTÁRON hétfőn 30. 5. önnél
9 550 Ft
Részlet

RAKTÁRON hétfőn 30. 5. önnél
19 465 Ft
Részlet

RAKTÁRON hétfőn 30. 5. önnél
13 465 Ft
Részlet

6 NAPON BELÜL pénteken 3. 6. önnél
11 035 Ft
Részlet
Bestseller
Munkavédelmi rövidnadrág CXS PHOENIX ZEFYROS

RAKTÁRON hétfőn 30. 5. önnél
4 835 Ft
Részlet

6 NAPON BELÜL pénteken 3. 6. önnél
6 450 Ft
Részlet
Elasztikus
Munkaruha felső CXS NAOS

6 NAPON BELÜL pénteken 3. 6. önnél
26 135 Ft
Részlet

6 NAPON BELÜL pénteken 3. 6. önnél
19 400 Ft
Részlet

RAKTÁRON hétfőn 30. 5. önnél
2 665 Ft
Részlet

Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

TanácsadásCikk írója
Magda Trefílková


Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni

Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

Hogyan válasszunk talpbetétet?

Hogyan válasszunk talpbetétet?

A minőségi és kényelmes lábbeli nélkülözhetetlen. De gyakran ez nem elég ahhoz, hogy a lábak egészségesek maradjanak,…

További információ

Hogyan lehet eltávolítani a körömlakkot a ruhákról

Hogyan lehet eltávolítani a körömlakkot a ruhákról

A kedvenc színével és átlátszó körömlakkal ápolt manikűrözött körmök biztosan a tökéletes megjelenés nélkülözhetetlen…

További információ

Hogyan lehet eltávolítani a ragacsos Slime foltokat a ruhákból?

Hogyan lehet eltávolítani a ragacsos Slime foltokat a ruhákból?

A ragacsos Slime már egy ideje népszerű a gyerekek körében. De ami a gyerekek kedvenc játéka, az az anyukák számára…

További információ

Utolsó pillanatban készült 5 halloween jelmez

Utolsó pillanatban készült 5 halloween jelmez

Halloween partira készül, de nem szeretne drága jelmezeket vásárolni, kölcsönözni vagy készíteni? Nem probléma. Ha egy…

További információ

Ismeri ezeket a divatstílusokat?

Ismeri ezeket a divatstílusokat?

Halhatatlan és új divatstílusok. A modern trendek és jelen korszak jellemzik az öltözködés módját. Van, aki követi őket…

További információ

Két generáció, egy outfit

Két generáció, egy outfit

Úgy érzi, hogy anya és lánya nem viselhetik ugyanazt? Akkor megpróbáljuk meggyőzni önt az ellenkezőjéről. Nagyon sok…

További információ

Hogyan kell viselni a melegítő nadrágot? Lehet stílusosan is

Hogyan kell viselni a melegítő nadrágot? Lehet stílusosan is

Lehet, hogy már ön is felfigyelt arra, hogy manapság sokkal több embert láthatunk melegítő nadrágban az utcán. A modern…

További információ

8 tipp a fehér póló viseléséhez

8 tipp a fehér póló viseléséhez

Észrevette már, milyen gyakran töltjük fel ruhásszekrényeinket új darabokkal, amelyek egyáltalán nem illenek egymáshoz?…

További információ

Hogyan tisztítsuk a hipermangán foltokat

Hogyan tisztítsuk a hipermangán foltokat

A fertőtlenítés rendkívül fontos az egészség szempontjából. Az egyik remek antiszeptikus szer a hipermangán, melynek…

További információ