Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(Hé-Pé, 8-16)
info@bontis.hu

Újdonságok 25. 4. 2022

Gumbies - öko és divatos flip flop papucsok, melyek Ausztráliában születtek

Miért a Gumbies a kedvenc nyári cipőnk? Ennek számos oka van, és mindet megtudhatja ebben a cikkben.


GumbiesHol született az öko flip flop papucs ötlete
A tökéletesség keresése
Fenntartható gyártás

 

 

Az út kezdete

Michel MaurerA Gumbies -t Michel Maurer alapította, akit egy ausztrál bennszülöttek rituáléja befolyásolt. Ezek során a tizenéves fiúknak több hónapos utazásra indulnak a barátságtalan ausztrál tájon. A "Walkabout" című film olyan nagy hatással volt Michel -re, hogy meghatározta életének és karrierjének jövőbeli irányát. Mivel ő és családja friss bevándorlók voltak, Ausztrália teljesen misztikusnak tűnt számára, ráadásul akkoriban még kevéssé volt felfedezve.

 

Hamar rájött, hogy a szabadság és a kaland az élete része, és nem akarta magát a négy fal közötti életre korlátozni. Utazásokról álmodozott, és apja garázsában leselejtezett alkatrészekből készített különböző dolgokat. Soha nem akart klasszikus "kényelmes" életet élni, és megpróbált elszakadni ettől. A saját vállalkozáshoz vezető út hosszú és nehéz volt, de mivel a lustaság nem volt Michel természetében, hamar sikeres és független lett.

Michel mindössze kisebb megtakarított összeggel, egy hátizsákkal és egy álmokkal teli fejjel indult útnak. Útközben megpróbált olyan munkákat találni, amelyek táplálták szenvedélyét, és ahol kamatoztathatta kreativitását. Éppen Salt Lake City -ben egy kiállításon dolgozott, amikor egy szaklapban rábukkant egy cikkre a sikeres cipészről, John Lobb -ról. Ekkor született meg az ötlet, hogy olyan márkát és termékeket hozzon létre, amelyek az életstílusát is tükrözik.

Az első kísérletek a tökéletes flip flop papucsra

A tökéletesség keresése

A Gumbies márka termékeinek a szabadság, az egyszerűség és a funkcionalitás iránti szenvedélyt kellett tükröznie. Ugyanakkor természetes anyagokat akart használni, és olyan környezetbarát technológiát keresett, amely az etikai kódex követelményeinek is megfelel. De a termékek mégis egyediek és mások. Így látott napvilágot az "Islander" flip-flop első prototípusa.

 

 

A tökéletesség kereséseAz első darabok régi autógumikból készültek, de ez az anyag túl durvának bizonyultak cipőgyártáshoz. Michel azonban nem akart lemondani arról az álmáról, hogy újrahasznosított anyagokat használjon a környezet terhelése nélkül. Az újrahasznosított gumi használatát kezdte el tanulmányozni, amelyet a jobb szilárdság érdekében jutával kombinált, és durva bordázást készített rajta. Ez egy teljesen egyedi talpat eredményezett. Mivel a cipőnek kényelmesnek kellett lennie a hosszú séták során, középrétegként puha EVA-hab anyagot adott hozzá. A harmadik réteghez, amely a lábbal érintkezik, vásznat választott, amely kényelmes és természetes. Végül, de nem utolsósorban a flip flopok tervezésére összpontosított, festővászonként használta őket, élénk színeket használt és eredeti mintákat alkotott, hogy minden cipő saját történetet meséljen el, és kifejezze kreativitását és egyedi világnézetét.

Összhangban a természettel

A Gumbies flip-flopok jelenleg is újrahasznosított vagy 100%-ban természetes anyagokból készülnek. A gumi újrahasznosított gumiabroncsokból, a műanyag részek újrahasznosított PET-palackokból, a parafa és a juta pedig természetes anyag. Így egyáltalán nem terheli a bolygót. Az emberi tevékenység nyomának csökkentésére irányuló törekvés az üzleti tevékenységük alapköve.

A cég büszke tagja az EOCA -nek - European Outdoor Conservation Association, ahol számos természetvédelmi projektet támogatnak.

Verdn

2021 márciusa óta a Verdn programban is részt vesz, amely arra kötelezi a vállalatot, hogy minden beérkezett rendelés után ültessen egy fát, vagy műanyagot gyújtson az óceánból. Mangrove fákat ültetnek Madagaszkáron, Mozambikban vagy Kenyában. Afrikában és Délkelet-Ázsiában műanyagokat szednek az óceánokból.
És miért mangrove fák? Mert rendkívül fontosak az ökoszisztéma számára. Sűrű gyökereik erősítik a talajt és a partvonalat, megakadályozzák az eróziót, és természetes gátat képeznek az óceán és a szárazföld között. Egy mangrove erdő akár négyszer több szén-dioxidot képes megkötni a légkörből, mint egy azonos méretű esőerdő, így segítve az éghajlatváltozás elleni küzdelmet. Ugyanakkor a faültetés és a műanyaggyűjtés munkát ad a hátrányos helyzetű közösségekben élő embereknek, akik így megengedhetik maguknak, hogy gondoskodjanak családjukról.

Hulladék mennyiség csökkentése

Újrafeldolgozás

Ahol csak lehetséges, a márka újrahasznosított anyagokat használ, amelyek teljesen működőképesek, hosszú élettartamúak és a lehető legkörnyezetbarátabbak. A csomagolóanyagok csökkentésére irányuló törekvés a flip flopok csomagolásában is tükröződik. Ezek csak visszazárható, újrafelhasználható és végül teljesen újrahasznosítható zacskóban kerülnek forgalomba. A márka ragaszkodik ahhoz, hogy egy használat nem használat. Azzal, hogy a flip flopokat dobozok helyett zsákokba csomagolják, a szállítás során akár 50%-kal is csökkenthető a térfogat, ami garantálja a környezetre gyakorolt kisebb hatást. A vállalat maga is újrahasznosítja a gyártás során felhasznált anyagok 95% -át. Azt mondja, hogy ez nem rossz, de nem is jó, és megpróbálja megtalálni a 100%-os újrahasznosítás elérésének módját.

Társadalmi felelősségvállalás

Társadalmi felelősségvállalásA Gumbies márka elkötelezett a Fair Trade szabályai mellett, és biztosítja, hogy minden gyáruk megfelel a BSCI (Business Social Compliance Initiative) szabályainak. Ez garantálja a gyártás alapvető munkaügyi és etikai elveit, a méltányos bérektől kezdve a gyermekmunkával szembeni zéró toleranciáig.

 

 

 

A Gumbies flip-flopokat emberek ezrei szeretik szerte a világon. A szabadságot, a szórakozást, a függetlenséget, az outdoor életmódot ünneplik, miközben fenntartják a funkcionalitást. Emlékeztetnek minket arra, hogy fontos, hogy egyszerűek maradjunk - legyőzzük a hullámokat, megmásszunk a sziklákat, mozogjunk a szabadban, felfedezzük a világot és legyünk függetlenek. És mindezt megteheti a Gumbies flip flopokban is.

Próbálja ki őket, és soha többé nem akar majd másikat!

Gumbies Lifestyle

A termékhez ajánljuk 5

Mi viseljük
Fenntarthatóság

RAKTÁRON csütörtökön 21. 3. önnél
23 800 Ft
Részletek
Mi viseljük
Fenntarthatóság

RAKTÁRON csütörtökön 21. 3. önnél
15 800 Ft
Részletek
Mi viseljük
Fenntarthatóság

RAKTÁRON csütörtökön 21. 3. önnél
17 800 Ft
Részletek
Mi viseljük
Fenntarthatóság

RAKTÁRON csütörtökön 21. 3. önnél
17 800 Ft
Részletek
Fenntarthatóság

RAKTÁRON csütörtökön 21. 3. önnél
13 800 Ft
Részletek

Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

Újdonságok



Cikk írója
Monika Bečková Hloušková


Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni





Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

A Bontis márka története

A Bontis márka története

Hogyan jött létre a Bontis saját márka? Olvasd el történetüket!

További információ

Mi nem hiányozhat a ruhatáradból idén tavasszal?

Mi nem hiányozhat a ruhatáradból idén tavasszal?

Te is várod már, hogy tavasszal a nap meleg sugarai felmelegítsék tested és lelked? Szeretnéd új és divatos ruhákban…

További információ

A 2022-es év legnépszerűbb darabjai!

A 2022-es év legnépszerűbb darabjai!

Az új év a számvetés és a közelmúlt események számbavételének az ideje. Nagyon örülünk, hogy továbbra is érdeklődsz…

További információ

Bemutatjuk a Jerry Fabrics gyártót - Ágynemű és törülközők népszerű motívumokkal

Bemutatjuk a Jerry Fabrics gyártót - Ágynemű és törülközők népszerű motívumokkal

Vidám ágyneműhuzatot és törülközőt keres gyermeke kedvenc motívumával? Akkor a Jerry Fabrics termékeivel bővített…

További információ

Miért a piros és zöld a karácsony hagyományos színei?

Miért a piros és zöld a karácsony hagyományos színei?

Ha becsukja a szemét, és elképzeli a karácsonyt, milyen színeket lát? Valószínűleg a piros és a zöld szín, amelyek…

További információ

6 szín, amely idén ősszel és télen uralkodni fog

6 szín, amely idén ősszel és télen uralkodni fog

Milyen színek lesznek idén ősszel és télen IN? Az élénkebb színek vagy inkább a pasztell árnyalatok lesznek menők? Mire…

További információ

Hogyan jött létre a tépőzár

Hogyan jött létre a tépőzár

A tépőzár nemcsak a divatipar szerves része. A világ nagy része Velcro néven ismeri. De tudta, hogy eredete valahol az…

További információ

Bestsellerek 2021

Bestsellerek 2021

Érdekli, hogy melyek az idei év legnépszerűbb termékei? Itt a webáruházunk legkeresettebb termékeinek listája. És mi a…

További információ

Ismeri Szent Patrik napját?

Ismeri Szent Patrik napját?

Szent Patrik napja olyan ünnep, amely minden évben egyre népszerűbb. Bár nálunk nincs különös hagyománya, sok olyan…

További információ