Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(He-Pi, 8:00 - 16:00)
0 0 Ft
ÁFA -t beleértve

Újdonságok 27. 4. 2020

Honnan származik a galléros póló?

Galléros pólóknak hívják őket, és szinte egy stílusos férfi ruhásszekrényéből sem hiányzohatnak. De valójában hol és miért jöttek létre?


  1. galléros pólóHonnan származik a galléros póló megnevezés
  2. Galléros póló a divatban
  3. Galléros póló és a sport
  4. Galléros póló a tenisz világában
  5. Galléros póló lezser eleganciája ma

Honnan származik a galléros póló megnevezés

Galléros póló, ing vagy póló? Ahogy a neve is sugallja, a galléros pólót egyfajta mezként hozták létre Indiában a lovaspóló játékosok számára. A lovaspóló régen és ma is a kimagasló és rangos sportok közé tartozik, amely bizonyos stílusú öltözetet igényel. A gazdag játékosoknak még a galléros póló megjelenése előtt kellemetlen és nehéz pamut inget kellett viselniük. Ezek nagyon bővek voltak, és a gallér nem tartott a helyén. Ez nagyon kényelmetlenné tette a sportolást. Ezért a játékosok ötletet kaptak, és elkezdtek gallérgombokat rögzíteni az ingre. És megszületett a divat trend.

Hogyan terjedtek

A 19. század végén John E. Brooks kereskedő ellátogatott Angliába, ahol észrevette ezt a trendet egy lovaspóló mérkőzésen. Mivel a legrégebbi amerikai ruházati társaság alapítójának unokája volt, nagy érdeklődést keltett fel benne és magával vitte ezt az ötletet Amerikába. A Brook Brothers így kezdte a gombok hozzáadását a normál öltöny ingekhez. Ezek 1896 óta kaphatók, és azonnal divat trendé váltak, és gyorsan elterjedtek az egész világon.

Sport dress code

Mivel ugyanazokkal a problémákkal, mint a lovaspóló játékosok, más sportolók is küzdöttek, a galléros pólókat hamarosan kényelmes sportruházatként használták mások is, továbbra is fenntartva egyfajta luxus öltözködési stílust. A galléros pólók elkezdtek megjelenni például a rögbiben, a krikettben vagy a teniszben. Talán az utóbbi a leghíresebb.

Galléros póló és a tenisz

Még a 20. század elején a játékosok nagyon kényelmetlen sportruhát viseltek. Általában feltűrt ujjú fehér pamut inget. Ezeket a játékosok flanel nadrággal és nyakkendővel egészítették ki. De őszintén, ilyen ruházatban nem lehet szó extra jó spotteljesítményről. René Lacoste, többszörös Grand Slam kupagyőztes, volt az első, aki ezt a kellemetlenséget a teniszpályán megpróbálta megoldani. Ezt a nevet minden bizonnyal mindenki jól ismeri. Ez a teniszező könnyű, rövid ujjú pamut galléros pólót készített, amelyet 1926 -ban a bajnokságon viselt. A többi játékos szinte extázisban volt a trendtől, és a póló hatalmas sikert aratott. Ezért Lacoste, barátjával és üzlettársával André Gillier -el, létre hozta a Chemise Lacoste márkát, és 1933-ban elkezdték árusítani az egyszínű galléros pólóikat krokodil logóval. És miért krokodil? Ez René Lacoste beceneve volt az orra mérete miatt. Szerintünk manapság nincs olyan ember, akik ne ismerné ezt a világhírű luxusruházat márkát.

Elegáns és lezser divat

A galléros póló sokkal kényelmesebb, mint a klasszikus ing, és nem csak sportolás során. Szinte minden ruházati márka besorolta a galléros pólót kínálatába, és a férfi és női ruhásszekrények általános részévé vált. De már régen nem feltétlenül csak sportolásra használják őket. A divat részévé váltak. Mert tökéletesen kombinálják a kényelmet és az eleganciát. Nem olyan formálisak, mint a klasszikus ingek, de nem annyira hétköznapiak, mint a hagyományos pólók.

Ma már kimeríthetetlen számú stílus, szín, hosszúság és szabás közül választhatunk. Ennek ellenére a galléros pólók továbbra is nagyon népszerűek a sportban. Manapság már inkább a szabásról van szó, mint az eredeti ingről. Olyan anyagokból készülnek, amelyek sokkal kényelmesebbek és funkcionálisabbak a sporthoz, mint a klasszikus pamut.

És ön? Van galléros póló a ruhásszekrényében? Kínálatunkban bármilyen hosszúságú és szabasú galléros pólók közül választhat - különböző színek és méretek.

Kapcsolódó termékek 6

3-4 NAPON BELÜL kedden 27. 4. önnél
10 350 Ft
Részlet

7 NAPON BELÜL pénteken 30. 4. önnél
5 415 Ft
Részlet

7 NAPON BELÜL pénteken 30. 4. önnél
7 185 Ft
Részlet

Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

Újdonságok



Cikk írója
Monika Hloušková


Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni





Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

Ismeri Szent Patrik napját?

Ismeri Szent Patrik napját?

Szent Patrik napja olyan ünnep, amely minden évben egyre népszerűbb. Bár nálunk nincs különös hagyománya, sok olyan…

További információ

Mi a Black Friday története?

Mi a Black Friday története?

Sok cégnek köszönhetően a Black Friday kifejezés gyakorlatilag meghonosodott. De ha önt még messze elkerülte, akkor itt…

További információ

Ökológiai csomagolás lehetősége

Ökológiai csomagolás lehetősége

A kibővített szolgáltatások kínálatába belefoglaltuk a megrendelések ökológiai csomagolás megvásárlásának lehetőségét…

További információ

Hogyan jött létre a póló?

Hogyan jött létre a póló?

A klasszikus póló minden ruhásszekrény része. Kényelmes, kellemes, praktikus és elegáns is lehet. De története nem…

További információ

Hogyan készüljünk fel a tavaszra?

Hogyan készüljünk fel a tavaszra?

Itt a tavasz! Kellemesebb időjárás vár ránk, a réteken gyönyörű színes virágok virágzanak, a napocska kellemesen…

További információ

Tudja miért ünneplik a nemzetközi nőnapot?

Tudja miért ünneplik a nemzetközi nőnapot?

Tudja miért ünneplik a nemzetközi nőnapot? Ön ünnepeli ezt a fontos napot, vagy csak az előző rendszerrel függ össze?…

További információ

Törülközőnap

Törülközőnap

A törülközőnapot minden évben május 25-én ünneplik. A lojális rajongói ezzel fejezik ki Douglas Adams író iránti…

További információ

Csíkos szezon

Csíkos szezon

Még nem volt ideje csíkos pólót vásárolni erre a szezonra? Akkor itt az idő, mert az az időszak, amikor szüksége lesz…

További információ