Tisztelt Vásárlók, közeledik a karácsony és szeretnénk meghosszabbítani a termékvisszaküldésre kiszabott határidőt 2023 január végéig.
Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(H-P, 8:00 - 16:00)
0 0 Ft
ÁFA -t beleértve

Újdonságok 27. 4. 2020

Honnan származik a galléros póló?

Galléros pólóknak hívják őket, és szinte egy stílusos férfi ruhásszekrényéből sem hiányzohatnak. De valójában hol és miért jöttek létre?


  1. galléros pólóHonnan származik a galléros póló megnevezés
  2. Galléros póló a divatban
  3. Galléros póló és a sport
  4. Galléros póló a tenisz világában
  5. Galléros póló lezser eleganciája ma

Honnan származik a galléros póló megnevezés

Galléros póló, ing vagy póló? Ahogy a neve is sugallja, a galléros pólót egyfajta mezként hozták létre Indiában a lovaspóló játékosok számára. A lovaspóló régen és ma is a kimagasló és rangos sportok közé tartozik, amely bizonyos stílusú öltözetet igényel. A gazdag játékosoknak még a galléros póló megjelenése előtt kellemetlen és nehéz pamut inget kellett viselniük. Ezek nagyon bővek voltak, és a gallér nem tartott a helyén. Ez nagyon kényelmetlenné tette a sportolást. Ezért a játékosok ötletet kaptak, és elkezdtek gallérgombokat rögzíteni az ingre. És megszületett a divat trend.

Hogyan terjedtek

A 19. század végén John E. Brooks kereskedő ellátogatott Angliába, ahol észrevette ezt a trendet egy lovaspóló mérkőzésen. Mivel a legrégebbi amerikai ruházati társaság alapítójának unokája volt, nagy érdeklődést keltett fel benne és magával vitte ezt az ötletet Amerikába. A Brook Brothers így kezdte a gombok hozzáadását a normál öltöny ingekhez. Ezek 1896 óta kaphatók, és azonnal divat trendé váltak, és gyorsan elterjedtek az egész világon.

Sport dress code

Mivel ugyanazokkal a problémákkal, mint a lovaspóló játékosok, más sportolók is küzdöttek, a galléros pólókat hamarosan kényelmes sportruházatként használták mások is, továbbra is fenntartva egyfajta luxus öltözködési stílust. A galléros pólók elkezdtek megjelenni például a rögbiben, a krikettben vagy a teniszben. Talán az utóbbi a leghíresebb.

Galléros póló és a tenisz

Még a 20. század elején a játékosok nagyon kényelmetlen sportruhát viseltek. Általában feltűrt ujjú fehér pamut inget. Ezeket a játékosok flanel nadrággal és nyakkendővel egészítették ki. De őszintén, ilyen ruházatban nem lehet szó extra jó spotteljesítményről. René Lacoste, többszörös Grand Slam kupagyőztes, volt az első, aki ezt a kellemetlenséget a teniszpályán megpróbálta megoldani. Ezt a nevet minden bizonnyal mindenki jól ismeri. Ez a teniszező könnyű, rövid ujjú pamut galléros pólót készített, amelyet 1926 -ban a bajnokságon viselt. A többi játékos szinte extázisban volt a trendtől, és a póló hatalmas sikert aratott. Ezért Lacoste, barátjával és üzlettársával André Gillier -el, létre hozta a Chemise Lacoste márkát, és 1933-ban elkezdték árusítani az egyszínű galléros pólóikat krokodil logóval. És miért krokodil? Ez René Lacoste beceneve volt az orra mérete miatt. Szerintünk manapság nincs olyan ember, akik ne ismerné ezt a világhírű luxusruházat márkát.

Elegáns és lezser divat

A galléros póló sokkal kényelmesebb, mint a klasszikus ing, és nem csak sportolás során. Szinte minden ruházati márka besorolta a galléros pólót kínálatába, és a férfi és női ruhásszekrények általános részévé vált. De már régen nem feltétlenül csak sportolásra használják őket. A divat részévé váltak. Mert tökéletesen kombinálják a kényelmet és az eleganciát. Nem olyan formálisak, mint a klasszikus ingek, de nem annyira hétköznapiak, mint a hagyományos pólók.

Ma már kimeríthetetlen számú stílus, szín, hosszúság és szabás közül választhatunk. Ennek ellenére a galléros pólók továbbra is nagyon népszerűek a sportban. Manapság már inkább a szabásról van szó, mint az eredeti ingről. Olyan anyagokból készülnek, amelyek sokkal kényelmesebbek és funkcionálisabbak a sporthoz, mint a klasszikus pamut.

És ön? Van galléros póló a ruhásszekrényében? Kínálatunkban bármilyen hosszúságú és szabasú galléros pólók közül választhat - különböző színek és méretek.

A termékhez ajánljuk 6


Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

ÚjdonságokCikk írója
Monika Bečková Hloušková


Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni

Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

Gumbies - öko és divatos flip flop papucsok, melyek Ausztráliában születtek

Gumbies - öko és divatos flip flop papucsok, melyek Ausztráliában születtek

Miért a Gumbies a kedvenc nyári cipőnk? Ennek számos oka van, és mindet megtudhatja ebben a cikkben.

További információ

Bemutatjuk a Jerry Fabrics gyártót - Ágynemű és törülközők népszerű motívumokkal

Bemutatjuk a Jerry Fabrics gyártót - Ágynemű és törülközők népszerű motívumokkal

Vidám ágyneműhuzatot és törülközőt keres gyermeke kedvenc motívumával? Akkor a Jerry Fabrics termékeivel bővített…

További információ

Miért a piros és zöld a karácsony hagyományos színei?

Miért a piros és zöld a karácsony hagyományos színei?

Ha becsukja a szemét, és elképzeli a karácsonyt, milyen színeket lát? Valószínűleg a piros és a zöld szín, amelyek…

További információ

6 szín, amely idén ősszel és télen uralkodni fog

6 szín, amely idén ősszel és télen uralkodni fog

Milyen színek lesznek idén ősszel és télen IN? Az élénkebb színek vagy inkább a pasztell árnyalatok lesznek menők? Mire…

További információ

Hogyan jött létre a tépőzár

Hogyan jött létre a tépőzár

A tépőzár nemcsak a divatipar szerves része. A világ nagy része Velcro néven ismeri. De tudta, hogy eredete valahol az…

További információ

Bestsellerek 2021

Bestsellerek 2021

Érdekli, hogy melyek az idei év legnépszerűbb termékei? Itt a webáruházunk legkeresettebb termékeinek listája. És mi a…

További információ

Ismeri Szent Patrik napját?

Ismeri Szent Patrik napját?

Szent Patrik napja olyan ünnep, amely minden évben egyre népszerűbb. Bár nálunk nincs különös hagyománya, sok olyan…

További információ

Mi a Black Friday története?

Mi a Black Friday története?

Sok cégnek köszönhetően a Black Friday kifejezés gyakorlatilag meghonosodott. De ha önt még messze elkerülte, akkor itt…

További információ

Ökológiai csomagolás lehetősége

Ökológiai csomagolás lehetősége

A kibővített szolgáltatások kínálatába belefoglaltuk a megrendelések ökológiai csomagolás megvásárlásának lehetőségét…

További információ