Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(He-Pi, 8:00 - 16:00)
0 0 Ft
ÁFA -t beleértve

Újdonságok 27. 4. 2020

Honnan származik a galléros póló?

Galléros pólóknak hívják őket, és szinte egy stílusos férfi ruhásszekrényéből sem hiányzohatnak. De valójában hol és miért jöttek létre?


  1. galléros pólóHonnan származik a galléros póló megnevezés
  2. Galléros póló a divatban
  3. Galléros póló és a sport
  4. Galléros póló a tenisz világában
  5. Galléros póló lezser eleganciája ma

Honnan származik a galléros póló megnevezés

Galléros póló, ing vagy póló? Ahogy a neve is sugallja, a galléros pólót egyfajta mezként hozták létre Indiában a lovaspóló játékosok számára. A lovaspóló régen és ma is a kimagasló és rangos sportok közé tartozik, amely bizonyos stílusú öltözetet igényel. A gazdag játékosoknak még a galléros póló megjelenése előtt kellemetlen és nehéz pamut inget kellett viselniük. Ezek nagyon bővek voltak, és a gallér nem tartott a helyén. Ez nagyon kényelmetlenné tette a sportolást. Ezért a játékosok ötletet kaptak, és elkezdtek gallérgombokat rögzíteni az ingre. És megszületett a divat trend.

Hogyan terjedtek

A 19. század végén John E. Brooks kereskedő ellátogatott Angliába, ahol észrevette ezt a trendet egy lovaspóló mérkőzésen. Mivel a legrégebbi amerikai ruházati társaság alapítójának unokája volt, nagy érdeklődést keltett fel benne és magával vitte ezt az ötletet Amerikába. A Brook Brothers így kezdte a gombok hozzáadását a normál öltöny ingekhez. Ezek 1896 óta kaphatók, és azonnal divat trendé váltak, és gyorsan elterjedtek az egész világon.

Sport dress code

Mivel ugyanazokkal a problémákkal, mint a lovaspóló játékosok, más sportolók is küzdöttek, a galléros pólókat hamarosan kényelmes sportruházatként használták mások is, továbbra is fenntartva egyfajta luxus öltözködési stílust. A galléros pólók elkezdtek megjelenni például a rögbiben, a krikettben vagy a teniszben. Talán az utóbbi a leghíresebb.

Galléros póló és a tenisz

Még a 20. század elején a játékosok nagyon kényelmetlen sportruhát viseltek. Általában feltűrt ujjú fehér pamut inget. Ezeket a játékosok flanel nadrággal és nyakkendővel egészítették ki. De őszintén, ilyen ruházatban nem lehet szó extra jó spotteljesítményről. René Lacoste, többszörös Grand Slam kupagyőztes, volt az első, aki ezt a kellemetlenséget a teniszpályán megpróbálta megoldani. Ezt a nevet minden bizonnyal mindenki jól ismeri. Ez a teniszező könnyű, rövid ujjú pamut galléros pólót készített, amelyet 1926 -ban a bajnokságon viselt. A többi játékos szinte extázisban volt a trendtől, és a póló hatalmas sikert aratott. Ezért Lacoste, barátjával és üzlettársával André Gillier -el, létre hozta a Chemise Lacoste márkát, és 1933-ban elkezdték árusítani az egyszínű galléros pólóikat krokodil logóval. És miért krokodil? Ez René Lacoste beceneve volt az orra mérete miatt. Szerintünk manapság nincs olyan ember, akik ne ismerné ezt a világhírű luxusruházat márkát.

Elegáns és lezser divat

A galléros póló sokkal kényelmesebb, mint a klasszikus ing, és nem csak sportolás során. Szinte minden ruházati márka besorolta a galléros pólót kínálatába, és a férfi és női ruhásszekrények általános részévé vált. De már régen nem feltétlenül csak sportolásra használják őket. A divat részévé váltak. Mert tökéletesen kombinálják a kényelmet és az eleganciát. Nem olyan formálisak, mint a klasszikus ingek, de nem annyira hétköznapiak, mint a hagyományos pólók.

Ma már kimeríthetetlen számú stílus, szín, hosszúság és szabás közül választhatunk. Ennek ellenére a galléros pólók továbbra is nagyon népszerűek a sportban. Manapság már inkább a szabásról van szó, mint az eredeti ingről. Olyan anyagokból készülnek, amelyek sokkal kényelmesebbek és funkcionálisabbak a sporthoz, mint a klasszikus pamut.

És ön? Van galléros póló a ruhásszekrényében? Kínálatunkban bármilyen hosszúságú és szabasú galléros pólók közül választhat - különböző színek és méretek.

Kapcsolódó termékek 6


Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

ÚjdonságokCikk írója
Monika Hloušková
Cikk írója
Monika Hloušková

Mónika már 2017 óta írt blog cikkeket az Ön számára.Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni

Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

Ökológiai csomagolás lehetősége

Ökológiai csomagolás lehetősége

A kibővített szolgáltatások kínálatába belefoglaltuk a megrendelések ökológiai csomagolás megvásárlásának lehetőségét…

További információ

Hogyan jött létre a póló?

Hogyan jött létre a póló?

A klasszikus póló minden ruhásszekrény része. Kényelmes, kellemes, praktikus és elegáns is lehet. De története nem…

További információ

Hogyan készüljünk fel a tavaszra?

Hogyan készüljünk fel a tavaszra?

Itt a tavasz! Kellemesebb időjárás vár ránk, a réteken gyönyörű színes virágok virágzanak, a napocska kellemesen…

További információ

Tudja miért ünneplik a nemzetközi nőnapot?

Tudja miért ünneplik a nemzetközi nőnapot?

Tudja miért ünneplik a nemzetközi nőnapot? Ön ünnepeli ezt a fontos napot, vagy csak az előző rendszerrel függ össze?…

További információ

Törülközőnap

Törülközőnap

A törülközőnapot minden évben május 25-én ünneplik. A lojális rajongói ezzel fejezik ki Douglas Adams író iránti…

További információ

Csíkos szezon

Csíkos szezon

Még nem volt ideje csíkos pólót vásárolni erre a szezonra? Akkor itt az idő, mert az az időszak, amikor szüksége lesz…

További információ