Kedves vásárlóink, közeleg a karácsony, és mint minden évben, most is 2022 január végéig meghosszabbítottuk az ajándékok visszaküldésének lehetőségét.
Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(He-Pi, 8:00 - 16:00)
0 0 Ft
ÁFA -t beleértve

Tanácsadás 17. 12. 2020

Hogyan csomagoljunk ajándékot

Ha úgy gondolta, hogy a karácsonyi ajándékok kiválasztása a legnehezebb a karácsony előkészületeiben, akkor itt egy legalább ugyanakkor kihívást jelentő feladat - az ajándékok becsomagolása. Egyszerű tippjeink segítségével az ajándékok csomagolása egyszerű lesz az Ön számára, és ha korábban nem szerette ezt a tevékenységet, akkor ez most kellemes része lehet az adventi időnek.


Ne becsülje alá a megfelelő csomagolóanyag kiválasztását, használja ki mindazt, ami otthon van, vagy vásároljon az üzletben papírt, szalagot és egyéb nélkülözhetetlen kellékeket.

Keressen egy sík helyet (például asztalt vagy padlót), ahol kényelmesen csomagolhat, és készítsen előre mindent, amire szüksége van az alábbi listából.

Hogyan csomagolhat ajándékot

Amire szüksége lesz:

 • csomagolópapír
 • ragasztószalag
 • kisebb / nagyobb dobozok
 • szalag
 • olló
 • lyukasztó

Ajándékcsomagolás folyamata:

Készítse elő az ajándékokat

Először ossza el az ajándékokat aszerint, hogy kinek szeretné ajándékozni, és vigyázzon, ne keverje össze őket. Hogy például a nagymama ne kapjon boxeralsót és a férje pedig egy hallókészüléket :) Ne felejtse el eltávolítani az összes árcédulát, vagy fekete jelölőtollal átírni az árakat. Ne feledje azonban, hogy ha az illetőnek nem tetszik a választott ajándék, és vissza akarja adni, akkor probléma merülhet fel.

Készítsen elő dobozokat az ajándékok számára, ha már így vásárolta meg őket, vagy más termékből otthon lévőt dobozt használ, nemcsak a környezetet, hanem pénzt is megtakarít. Ha nincs doboza, csomagolja be a terméket külön, doboz nélkül.

Ajándék csomagolás

 • Készítsen elő kisebb darab ragasztószalagokat.
 • A csomagolópapírt terítse ki sík felületre, a belső oldalával felfelé, és helyezze a dobozban lévő ajándékot a középére.
 • A papírnak körülbelül kétszer akkorának kell lennie, mint a doboznak. De ne feledje, hogy az ajándék minden oldalát be kell csomagolni. Ezért hagyjon tartalékot nemcsak az oldalain, hanem a csomagolópapír felső és alsó szélén is.
 • Miután megvan a megfelelő csomagolópapír méret, vágja le, csomagolja be az ajándék mindkét oldalát, és ragasztja le a csomagolópapír maradék szélét ragasztószalaggal.
 • Felül hajtsa be a csomagolópapír megmaradt rövidebb oldalát befelé, hogy körbevegye a doboz mindkét sarkát, és mindkét oldalán éles hegyes véget hozzon létre. Hajtsa mindkét hegyes végét egymással szemben, és ragasztószalaggal rögzítse. Ezt ismételje meg a másik oldalon is.
 • Ha a papír bárhol kilógna, egyszerűen vágja le.
 • Ha szabálytalan alakú ajándékot csomagol, akkor ugyanúgy járjon el, mint egy doboz esetében, de a sarkok becsomagolása helyett a csomagolópapírt úgy fejezze be, hogy mindkét végét óvatosan megcsavarja, hogy egy "cukorkát" kapjon.

Adjon hozzá szalagot és dedikációt

Miután becsomagolta az ajándékot, itt az ideje, hogy dekoratív szalagot adjon hozzá. Helyezze az ajándékot az alsó részével felfelé. Készítsen elő szalagot, körülbelül ötször hosszabbat, mint a doboz, és tekerje alulról felfelé úgy, hogy a szalag mindkét oldala körülbelül azonos hosszúságú legyen, keresztezze át őket, és tekerje tovább a másik oldalát, amíg el nem éri az alsó részét. Ezután fordítsa meg a dobozt, és készítsen masnit a szalagból. Használhat ollót, és belülről gyorsan meghúzhatja a szalagot, hullámos felületet hozva létre. Ha nem akar masnit kötni vagy szalagot hullámozni, ragasszon egy kész masnit vagy más kiegészítőt az ajándékra. A fent említett "cukorka" formájú ajándék esetén mindkét csavart végére helyezzen szalagot.


Írjon dedikációt

Végül helyezzen az ajándékra egy névcímkét - vagy írja rá a nevet közvetlenül az ajándékra, vagy hozzon létre egy egyszerű címkét a csomagolópapír maradványaiból. A címke létrehozásához vágja ki a csomagolópapírból a kívánt alakot (szív, téglalap, stb.), lyukasztóval készítsen lyukat, és fűzze át rajta a szalagot az ajándékon, és könnyedén kösse meg.

Kész

Ha elkészült az első csomag, a többi ajándék már pofon egyszerű. Keressen ihletet tippjeink között, és ne féljen használni saját kreativitását, fantáziának nincsenek korlátai.

És ne feledje - élvezze az ajándékcsomagolást. Nem a tökéletesen becsomagolt ajándék a fontos, hanem az, hogy boldoggá tegye a megajándékozottat.

Nézze meg ajándék tippjeinket férfiaknak vagy nőknek. És tudjuk, hogyan mi kell a nagyinak is.


Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

TanácsadásCikk írója
Monika Bečková Hloušková


Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni

Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

Utolsó pillanatban készült 5 halloween jelmez

Utolsó pillanatban készült 5 halloween jelmez

Halloween partira készül, de nem szeretne drága jelmezeket vásárolni, kölcsönözni vagy készíteni? Nem probléma. Ha egy…

További információ

Ismeri ezeket a divatstílusokat?

Ismeri ezeket a divatstílusokat?

Halhatatlan és új divatstílusok. A modern trendek és jelen korszak jellemzik az öltözködés módját. Van, aki követi őket…

További információ

Két generáció, egy outfit

Két generáció, egy outfit

Úgy érzi, hogy anya és lánya nem viselhetik ugyanazt? Akkor megpróbáljuk meggyőzni önt az ellenkezőjéről. Nagyon sok…

További információ

Hogyan kell viselni a melegítő nadrágot? Lehet stílusosan is

Hogyan kell viselni a melegítő nadrágot? Lehet stílusosan is

Lehet, hogy már ön is felfigyelt arra, hogy manapság sokkal több embert láthatunk melegítő nadrágban az utcán. A modern…

További információ

8 tipp a fehér póló viseléséhez

8 tipp a fehér póló viseléséhez

Észrevette már, milyen gyakran töltjük fel ruhásszekrényeinket új darabokkal, amelyek egyáltalán nem illenek egymáshoz?…

További információ

Hogyan tisztítsuk a hipermangán foltokat

Hogyan tisztítsuk a hipermangán foltokat

A fertőtlenítés rendkívül fontos az egészség szempontjából. Az egyik remek antiszeptikus szer a hipermangán, melynek…

További információ

Hogyan távolítsuk el a propolisz foltokat

Hogyan távolítsuk el a propolisz foltokat

Méhészkedik? Vagy szeret természetes kozmetikumokat és propoliszt tartalmazó termékeket gyártani? Akkor bizonyosan…

További információ

Hogyan élvezhetjük a túrázást vagy a sétát a jobb immunitás érdekében

Hogyan élvezhetjük a túrázást vagy a sétát a jobb immunitás érdekében

Szeret túrázni? A túrázás és általában a gyaloglás a legtermészetesebb mozgás számunkra. Nemcsak az egészségünkre van…

További információ

Mennyi móka vár a gyerekekre a kertben? Hagyja őket ültetni, építeni vagy festeni.

Mennyi móka vár a gyerekekre a kertben? Hagyja őket ültetni, építeni vagy festeni.

Gyermekei szó szerint fáradhatatlanok, és kimerített már minden ötletet a szórakoztatásukra? Odakint számtalan…

További információ