Tisztelt Vásárlók, közeledik a karácsony és szeretnénk meghosszabbítani a termékvisszaküldésre kiszabott határidőt 2023 január végéig.
Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(H-P, 8:00 - 16:00)
0 0 Ft
ÁFA -t beleértve

Tanácsadás 17. 12. 2020

Hogyan csomagoljunk ajándékot

Ha úgy gondolta, hogy a karácsonyi ajándékok kiválasztása a legnehezebb a karácsony előkészületeiben, akkor itt egy legalább ugyanakkor kihívást jelentő feladat - az ajándékok becsomagolása. Egyszerű tippjeink segítségével az ajándékok csomagolása egyszerű lesz az Ön számára, és ha korábban nem szerette ezt a tevékenységet, akkor ez most kellemes része lehet az adventi időnek.


Ne becsülje alá a megfelelő csomagolóanyag kiválasztását, használja ki mindazt, ami otthon van, vagy vásároljon az üzletben papírt, szalagot és egyéb nélkülözhetetlen kellékeket.

Keressen egy sík helyet (például asztalt vagy padlót), ahol kényelmesen csomagolhat, és készítsen előre mindent, amire szüksége van az alábbi listából.

Hogyan csomagolhat ajándékot

Amire szüksége lesz:

 • csomagolópapír
 • ragasztószalag
 • kisebb / nagyobb dobozok
 • szalag
 • olló
 • lyukasztó

Ajándékcsomagolás folyamata:

Készítse elő az ajándékokat

Először ossza el az ajándékokat aszerint, hogy kinek szeretné ajándékozni, és vigyázzon, ne keverje össze őket. Hogy például a nagymama ne kapjon boxeralsót és a férje pedig egy hallókészüléket :) Ne felejtse el eltávolítani az összes árcédulát, vagy fekete jelölőtollal átírni az árakat. Ne feledje azonban, hogy ha az illetőnek nem tetszik a választott ajándék, és vissza akarja adni, akkor probléma merülhet fel.

Készítsen elő dobozokat az ajándékok számára, ha már így vásárolta meg őket, vagy más termékből otthon lévőt dobozt használ, nemcsak a környezetet, hanem pénzt is megtakarít. Ha nincs doboza, csomagolja be a terméket külön, doboz nélkül.

Ajándék csomagolás

 • Készítsen elő kisebb darab ragasztószalagokat.
 • A csomagolópapírt terítse ki sík felületre, a belső oldalával felfelé, és helyezze a dobozban lévő ajándékot a középére.
 • A papírnak körülbelül kétszer akkorának kell lennie, mint a doboznak. De ne feledje, hogy az ajándék minden oldalát be kell csomagolni. Ezért hagyjon tartalékot nemcsak az oldalain, hanem a csomagolópapír felső és alsó szélén is.
 • Miután megvan a megfelelő csomagolópapír méret, vágja le, csomagolja be az ajándék mindkét oldalát, és ragasztja le a csomagolópapír maradék szélét ragasztószalaggal.
 • Felül hajtsa be a csomagolópapír megmaradt rövidebb oldalát befelé, hogy körbevegye a doboz mindkét sarkát, és mindkét oldalán éles hegyes véget hozzon létre. Hajtsa mindkét hegyes végét egymással szemben, és ragasztószalaggal rögzítse. Ezt ismételje meg a másik oldalon is.
 • Ha a papír bárhol kilógna, egyszerűen vágja le.
 • Ha szabálytalan alakú ajándékot csomagol, akkor ugyanúgy járjon el, mint egy doboz esetében, de a sarkok becsomagolása helyett a csomagolópapírt úgy fejezze be, hogy mindkét végét óvatosan megcsavarja, hogy egy "cukorkát" kapjon.

Adjon hozzá szalagot és dedikációt

Miután becsomagolta az ajándékot, itt az ideje, hogy dekoratív szalagot adjon hozzá. Helyezze az ajándékot az alsó részével felfelé. Készítsen elő szalagot, körülbelül ötször hosszabbat, mint a doboz, és tekerje alulról felfelé úgy, hogy a szalag mindkét oldala körülbelül azonos hosszúságú legyen, keresztezze át őket, és tekerje tovább a másik oldalát, amíg el nem éri az alsó részét. Ezután fordítsa meg a dobozt, és készítsen masnit a szalagból. Használhat ollót, és belülről gyorsan meghúzhatja a szalagot, hullámos felületet hozva létre. Ha nem akar masnit kötni vagy szalagot hullámozni, ragasszon egy kész masnit vagy más kiegészítőt az ajándékra. A fent említett "cukorka" formájú ajándék esetén mindkét csavart végére helyezzen szalagot.


Írjon dedikációt

Végül helyezzen az ajándékra egy névcímkét - vagy írja rá a nevet közvetlenül az ajándékra, vagy hozzon létre egy egyszerű címkét a csomagolópapír maradványaiból. A címke létrehozásához vágja ki a csomagolópapírból a kívánt alakot (szív, téglalap, stb.), lyukasztóval készítsen lyukat, és fűzze át rajta a szalagot az ajándékon, és könnyedén kösse meg.

Kész

Ha elkészült az első csomag, a többi ajándék már pofon egyszerű. Keressen ihletet tippjeink között, és ne féljen használni saját kreativitását, fantáziának nincsenek korlátai.

És ne feledje - élvezze az ajándékcsomagolást. Nem a tökéletesen becsomagolt ajándék a fontos, hanem az, hogy boldoggá tegye a megajándékozottat.

Nézze meg ajándék tippjeinket férfiaknak vagy nőknek. És tudjuk, hogyan mi kell a nagyinak is.


Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

TanácsadásCikk írója
Monika Bečková Hloušková


Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni

Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

Minőségi outdoor ruházat a természetbe?

Minőségi outdoor ruházat a természetbe?

Aki a természetbe készül, annak jó minőségű ruházatot és lábbelit kell viselnie, amely nem hagyja, hogy az időjárás…

További információ

Fitness ruházat az edzőterembe

Fitness ruházat az edzőterembe

Testmozgással teszünk valamit az egészségünkért, és a felszabaduló endorfinoknak köszönhetően az elménkért is. Jobban…

További információ

A legismertebb textilipari tanúsítványok áttekintése

A legismertebb textilipari tanúsítványok áttekintése

Ismeri a ruházaton és textiltermékeken található különböző tanúsítványokat? Ha nem, akkor összeállítottunk egy listát a…

További információ

Milyen a fiatal, nem csak a Z generáció, divat?

Milyen a fiatal, nem csak a Z generáció, divat?

Amikor az ember fiatal, szinte bármit felvehet. Az öltözködésben a fantáziának nincsenek határai, és fiatal korban…

További információ

Kerékpáros ruházat

Kerékpáros ruházat

A kerékpározás kétségtelenül az egyik legnépszerűbb sporttevékenység. A kerékpározás fenntartja a kiváló fizikai…

További információ

Hogyan lehet eltávolítani a cseresznyefoltokat

Hogyan lehet eltávolítani a cseresznyefoltokat

Ki ne szeretné a cseresznyét? Nem csak az íze csodálatos, de különböző vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz,…

További információ

Hogyan válasszunk talpbetétet?

Hogyan válasszunk talpbetétet?

A minőségi és kényelmes lábbeli nélkülözhetetlen. De gyakran ez nem elég ahhoz, hogy a lábak egészségesek maradjanak,…

További információ

Hogyan válasszunk megfelelő munkaruhát?

Hogyan válasszunk megfelelő munkaruhát?

Akár szeret otthon barkácsolni, akár kihívásokkal teli környezetben dolgozó szakember, biztosan értékelni fogja a…

További információ

Hogyan lehet eltávolítani a körömlakkot a ruhákról

Hogyan lehet eltávolítani a körömlakkot a ruhákról

A kedvenc színével és átlátszó körömlakkal ápolt manikűrözött körmök biztosan a tökéletes megjelenés nélkülözhetetlen…

További információ