Kedves vásárlóink, rengeteg megrendelés miatt jelenleg a csomag kézbesítése 1-2 napot késhet. Minden tőlünk tehetőt megteszünk a gyors házhoz szállítás érdekében. Ezért a türelmét kérjük és köszönjük megértését.
Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(He-Pi, 8:00 - 16:00)
0 0 Ft
ÁFA -t beleértve

Tanácsadás 17. 12. 2020

Hogyan csomagoljunk ajándékot

Ha úgy gondolta, hogy a karácsonyi ajándékok kiválasztása a legnehezebb a karácsony előkészületeiben, akkor itt egy legalább ugyanakkor kihívást jelentő feladat - az ajándékok becsomagolása. Egyszerű tippjeink segítségével az ajándékok csomagolása egyszerű lesz az Ön számára, és ha korábban nem szerette ezt a tevékenységet, akkor ez most kellemes része lehet az adventi időnek.


Ne becsülje alá a megfelelő csomagolóanyag kiválasztását, használja ki mindazt, ami otthon van, vagy vásároljon az üzletben papírt, szalagot és egyéb nélkülözhetetlen kellékeket.

Keressen egy sík helyet (például asztalt vagy padlót), ahol kényelmesen csomagolhat, és készítsen előre mindent, amire szüksége van az alábbi listából.

Hogyan csomagolhat ajándékot

Amire szüksége lesz:

 • csomagolópapír
 • ragasztószalag
 • kisebb / nagyobb dobozok
 • szalag
 • olló
 • lyukasztó

Ajándékcsomagolás folyamata:

Készítse elő az ajándékokat

Először ossza el az ajándékokat aszerint, hogy kinek szeretné ajándékozni, és vigyázzon, ne keverje össze őket. Hogy például a nagymama ne kapjon boxeralsót és a férje pedig egy hallókészüléket :) Ne felejtse el eltávolítani az összes árcédulát, vagy fekete jelölőtollal átírni az árakat. Ne feledje azonban, hogy ha az illetőnek nem tetszik a választott ajándék, és vissza akarja adni, akkor probléma merülhet fel.

Készítsen elő dobozokat az ajándékok számára, ha már így vásárolta meg őket, vagy más termékből otthon lévőt dobozt használ, nemcsak a környezetet, hanem pénzt is megtakarít. Ha nincs doboza, csomagolja be a terméket külön, doboz nélkül.

Ajándék csomagolás

 • Készítsen elő kisebb darab ragasztószalagokat.
 • A csomagolópapírt terítse ki sík felületre, a belső oldalával felfelé, és helyezze a dobozban lévő ajándékot a középére.
 • A papírnak körülbelül kétszer akkorának kell lennie, mint a doboznak. De ne feledje, hogy az ajándék minden oldalát be kell csomagolni. Ezért hagyjon tartalékot nemcsak az oldalain, hanem a csomagolópapír felső és alsó szélén is.
 • Miután megvan a megfelelő csomagolópapír méret, vágja le, csomagolja be az ajándék mindkét oldalát, és ragasztja le a csomagolópapír maradék szélét ragasztószalaggal.
 • Felül hajtsa be a csomagolópapír megmaradt rövidebb oldalát befelé, hogy körbevegye a doboz mindkét sarkát, és mindkét oldalán éles hegyes véget hozzon létre. Hajtsa mindkét hegyes végét egymással szemben, és ragasztószalaggal rögzítse. Ezt ismételje meg a másik oldalon is.
 • Ha a papír bárhol kilógna, egyszerűen vágja le.
 • Ha szabálytalan alakú ajándékot csomagol, akkor ugyanúgy járjon el, mint egy doboz esetében, de a sarkok becsomagolása helyett a csomagolópapírt úgy fejezze be, hogy mindkét végét óvatosan megcsavarja, hogy egy "cukorkát" kapjon.

Adjon hozzá szalagot és dedikációt

Miután becsomagolta az ajándékot, itt az ideje, hogy dekoratív szalagot adjon hozzá. Helyezze az ajándékot az alsó részével felfelé. Készítsen elő szalagot, körülbelül ötször hosszabbat, mint a doboz, és tekerje alulról felfelé úgy, hogy a szalag mindkét oldala körülbelül azonos hosszúságú legyen, keresztezze át őket, és tekerje tovább a másik oldalát, amíg el nem éri az alsó részét. Ezután fordítsa meg a dobozt, és készítsen masnit a szalagból. Használhat ollót, és belülről gyorsan meghúzhatja a szalagot, hullámos felületet hozva létre. Ha nem akar masnit kötni vagy szalagot hullámozni, ragasszon egy kész masnit vagy más kiegészítőt az ajándékra. A fent említett "cukorka" formájú ajándék esetén mindkét csavart végére helyezzen szalagot.


Írjon dedikációt

Végül helyezzen az ajándékra egy névcímkét - vagy írja rá a nevet közvetlenül az ajándékra, vagy hozzon létre egy egyszerű címkét a csomagolópapír maradványaiból. A címke létrehozásához vágja ki a csomagolópapírból a kívánt alakot (szív, téglalap, stb.), lyukasztóval készítsen lyukat, és fűzze át rajta a szalagot az ajándékon, és könnyedén kösse meg.

Kész

Ha elkészült az első csomag, a többi ajándék már pofon egyszerű. Keressen ihletet tippjeink között, és ne féljen használni saját kreativitását, fantáziának nincsenek korlátai.

És ne feledje - élvezze az ajándékcsomagolást. Nem a tökéletesen becsomagolt ajándék a fontos, hanem az, hogy boldoggá tegye a megajándékozottat.

Nézze meg ajándék tippjeinket férfiaknak vagy nőknek. És tudjuk, hogyan mi kell a nagyinak is.


Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

TanácsadásCikk írója
Monika Hloušková
Cikk írója
Monika Hloušková

2017-ben csatlakoztam a Jó Holmik csapatához. Először az ügyfélszolgálat munkatársként, és a megrendeléseket is kezeltem. Fokozatosan azonban egyre többet foglalkoztam blogcikkek írásával és magukkal termékekkel. Végül teljesen kihagytam az ügyfélszolgálatot, és most teljes mértékben elkötelezett vagyok a termékmenedzsment és marketing mellett.Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni

Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

Ajándékok nagymamáknak

Ajándékok nagymamáknak

Már most azon töri a fejét, milyen ajándéknak örülne a nagymamája? Mindannyian jól ismerjük, hogy a nagymamák nem…

További információ

Szakácsruházat

Szakácsruházat

Új szakácsruhákat kell vásárolnia az alkalmazottak számára? Vagy gyermeke éppen kezdő a gasztronómia terén, és még…

További információ

Hogyan lehet eltávolítani a filctoll foltokat

Hogyan lehet eltávolítani a filctoll foltokat

Csak egy kis bizonytalanság és a filctoll folt a világon is van. Különösen a gyerekek szeretik ilyen módon a ruháikat…

További információ

Hogyan lehet megtisztítani a fehér tornacipőket

Hogyan lehet megtisztítani a fehér tornacipőket

A fehér tornacipő elegáns és feldobja a cipősszekrényt, legyen szó bármilyen alkalomról, remek választás. De…

További információ

Hogyan lehet kimosni a dohos ruhákat?

Hogyan lehet kimosni a dohos ruhákat?

A frissen mosott és tiszta ruha miért nem illatos? Miért van a mosógépből kivett ruhának kellemetlen dohos szaga? Ennek…

További információ

Készítsen saját eredeti pólót - gyorsan és egyszerűen

Készítsen saját eredeti pólót - gyorsan és egyszerűen

Unalmasnak találja a hagyományos vagy régebbi pólóit? Inkább szeretne egy egyedi és játékos darabot a ruhásszekrényében…

További információ

Ruházat horgászok számára

Ruházat horgászok számára

A horgászat nagyszerű hobbi, sport és munka is lehet egyszerre. A horgászat nemcsak régiónkban sok férfi és nő kedvenc…

További információ

Hogyan lehet eltávolítani a ketchup foltot

Hogyan lehet eltávolítani a ketchup foltot

A ketchup valószínűleg a legismertebb és legsokoldalúbb szósz sok ételhez. Főleg a gyerekek szinte mindenhez szeretik.…

További információ

Biztonság és egészségvédelem munkahelyen

Biztonság és egészségvédelem munkahelyen

A munkahelyi egészségvédelem és biztonság olyan szabályok és intézkedések sora, amelyek célja a munkahelyi veszélyek és…

További információ