Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(He-Pi, 8:00 - 16:00)
0 0 Ft
ÁFA -t beleértve

Tanácsadás 12. 11. 2018

Hogyan kell kimosni egy szvettert

A szvetter mosása meglehetősen nehézkes, kész tudomány. Szinte mindannyiunknak van egy kedvenc szvettere, amely a mosás során néhány méretet összement, hatalmas méretre nőt, megváltoztatta a színét vagy már nem olyan puha és kellemes. Annak elkerülése érdekében, hogy ez megismétlődjön, olvassa el a szvetterek mosására vonatkozó cikkünket.

 


  1. Hogyan kell kimosni egy szvettertGyapjú szvetter
  2. Akril szvetter
  3. Kasmir szvetter
  4. Moher szvetter

Mielőtt elkezdené a mosást, nézze meg a szvetteren található címkét, hogy tudja, milyen anyagból készült. Itt arról is talál információkat, hogy hány fokon kell mosni, és hogy hogyan kell szárítani. Ha nem biztos abban, hogy a ruházati címkék mit jelentenek, olvassa el a cikkünket az összes magyarázattal. Vagy töltse le a szimbólumok jelentését, nyomtassa ki és helyezze a mosógép fölé.

Hogyan kell mosni a gyapjú szvettert

Az eredeti gyapjú szvetterek nemcsak azért érdemelnek gondoskodást, mert általában drágábbak, hanem azért is, mert kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek, és mosással károsíthatja ezeket.

A gyapjú szvettert ideális esetben mossa kézzel, legfeljebb langyos, 30 fokos vízben. Töltsön vizet egy lavorba, kádba vagy mozsdóba, adjon hozzá egy kevés finoman mosószert fehérítő nélkül, és finoman kezzel nyomkodja. A sérülés elkerülése érdekében próbálja meg a szvettert ne túl sokat és nem túl erőszen nyomkodni, ne dörzsölje.

Miután kézzel kimosta a szvettert, öntse ki a vizet, és engedjen tiszta, hideg vizet, amelyben kiöblíti a szvettert. Ezután óvatosan nyomkodja ki belőle a vizet, majd helyezze egy törölközőre. Mindig vízszintesen szárítsa, soha ne lógassa.

Ha nem akarja a szvettert kézzel mosni, akkor kimoshatja mosógépben is, válassza a kímélő „gyapjú” programot. Ezt azonban csak szélsőséges esetben tegye.

Tipp: Az eredeti gyapjú szvetterek lanolint tartalmazó mosószerrel moshatók. A természetes gyapjú lanolint tartalmaz - ez egy olyan anyag, amely megvédi a birkák gyapjúját az átázásától. Ezért ez védi szvetterét és hosszú távon kiváló tulajdonságokkal fog rendelkezni.

Hogyan kell mosni az akril szvettert

Az akrilt gyakran "műgyapjú" -nak is nevezik. Ez a fonal olcsóbb változata, amelynek számos tulajdonsága hasonló a valódi gyapjúhoz, de nem harap, gyorsan szárad és nem gyűrődik. Másrészt, nem vezeti el annyira jól a szagokat, könnyebb kinyúlik és szöszösödik.

Az akril szvettert moshatja kézben vagy mosógépben. Ajánlott maximális hőmérséklet 30 °C. Ha magasabb hőmérsékletet választ, a szvetter összezsugorodhat.

Mossa kímélő mosási programon vagy kézzel, ne nagyon nyomkodja, nem csavarja, és csak vízszintesen szárítsa.

Hogyan kell mosni a kasmír szvettert

A kasmír gyapjút a Himalája területén élő kasmír kecskékből nyerik. Ez az egyik legdrágább gyapjútípus. A birka gyapjúhoz képest tízszer drágább.

Még ebben az esetben is először meg kell néznie a címkét, majd el kell döntenie, hogy kimossa e a kasmír szvetter. Mivel a kasmír drága, gyakran más anyagokkal keverve használják a szvetterek előállításához. Ebben az esetben a címkén valószínűleg megtalálja a mosási használati utasításokat.

De ha továbbra is azt akarja, hogy a kasmír jól nézzen ki, mindig választja a kézi mosást. Ebben az esetben mossa langyos vízben, kímélő mosószerrel együtt.

A mosószerrel történő mosás után öblítse ki hideg vízben.

Ne nagyon nyomkodja, ne dörzsölje és ne csavarja, ideális esetben egy gömbböt alkosson és óvatosan nyomkodja a kezében. Szárítsa meg egy törölközőn, hogy semmikép ne lógassa.

Tipp: Ha a kasmír szvetter nagyon szennyezett, ne tisztítsa otthon. Vigye vegytisztítóhoz a tökéletes eredemény érdekében.

Hogyan kell mosni a moher szvettert

A moher gyapjú az angóra kecske szőréből nyert rost. A moher fonál a világ egyik legfinomabb fonala, egy luxus gyapjú, mely sokkal puhább, lágyabb és melegebb mint a birka gyapjú. Ez az egyik legmelebb természetes anyag. A moher nem zsugorodik, nem kapar, és nem gyűrődik.

Ennek ellenére inkább kézzel mossa legfeljebb 30 fokon, kímélő mosószerrel vagy mosószappannal. A moher szvettert ne nagyon csavarja, csak egész egyszerűen áztassa vízben. 10 perc elteltével cserélje ki a vizet hidegebbre és tisztára. Addig ismételje ezt a folyamatot, amíg a szvettert teljesen ki nem mossa.

A moher szvettert szárítsa vízszintes helyzetben, például törölközőn szétterítve.

Most, hogy tudja, hogy hogyan kell gondoskodni a különféle anyagból készült szvetterekről, jutalomként vásároljon egy új szvettert. Nézze meg a kínálatunkban található szvettereket, amelyek biztosan remek választás.

Kapcsolódó termékek 6


Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

TanácsadásCikk írója
Monika Hloušková
Cikk írója
Monika Hloušková

Mónika már 2017 óta írt blog cikkeket az Ön számára.Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni

Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

Hogyan lehet kimosni a dohos ruhákat?

Hogyan lehet kimosni a dohos ruhákat?

A frissen mosott és tiszta ruha miért nem illatos? Miért van a mosógépből kivett ruhának kellemetlen dohos szaga? Ennek…

További információ

Készítsen saját eredeti pólót - gyorsan és egyszerűen

Készítsen saját eredeti pólót - gyorsan és egyszerűen

Unalmasnak találja a hagyományos vagy régebbi pólóit? Inkább szeretne egy egyedi és játékos darabot a ruhásszekrényében…

További információ

Ruházat horgászok számára

Ruházat horgászok számára

A horgászat nagyszerű hobbi, sport és munka is lehet egyszerre. A horgászat nemcsak régiónkban sok férfi és nő kedvenc…

További információ

Hogyan lehet eltávolítani a ketchup foltot

Hogyan lehet eltávolítani a ketchup foltot

A ketchup valószínűleg a legismertebb és legsokoldalúbb szósz sok ételhez. Főleg a gyerekek szinte mindenhez szeretik.…

További információ

Biztonság és egészségvédelem munkahelyen

Biztonság és egészségvédelem munkahelyen

A munkahelyi egészségvédelem és biztonság olyan szabályok és intézkedések sora, amelyek célja a munkahelyi veszélyek és…

További információ

A légzőmaszk megfelelő felhelyezése és használata

A légzőmaszk megfelelő felhelyezése és használata

A légzőmaszk egy remek védőfelszerelés a légutak védelme érdekében. Különféle légzőmaszkok kaphatóak, például az…

További információ

Mikor ne használjünk öblítőt

Mikor ne használjünk öblítőt

Megszokta, hogy minden mosáshoz öblítőt ad? Hát ez egy nagy hiba! Az öblítő nem alkalmas minden ruházat számára, és az…

További információ

Ismerje meg az organikus pamutot

Ismerje meg az organikus pamutot

Ma már mindenki tudja, hogy ha bolygónkat az elkövetkező generációk számára lakhatóvá akarjuk hagyni, akkor…

További információ

Hogyan kell kézzel mosni

Hogyan kell kézzel mosni

Tönkre ment a mosógépe, vagy éppen nem áll rendelkezésére? Egy olyan ruhát tart éppen a kezében, amely címkéjén a kézi…

További információ