Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(He-Pi, 8:00 - 16:00)
0 0 Ft
ÁFA -t beleértve

Tanácsadás 12. 11. 2018

Hogyan kell kimosni egy szvettert

A szvetter mosása meglehetősen nehézkes, kész tudomány. Szinte mindannyiunknak van egy kedvenc szvettere, amely a mosás során néhány méretet összement, hatalmas méretre nőt, megváltoztatta a színét vagy már nem olyan puha és kellemes. Annak elkerülése érdekében, hogy ez megismétlődjön, olvassa el a szvetterek mosására vonatkozó cikkünket.

 


  1. Hogyan kell kimosni egy szvettertGyapjú szvetter
  2. Akril szvetter
  3. Kasmir szvetter
  4. Moher szvetter

Mielőtt elkezdené a mosást, nézze meg a szvetteren található címkét, hogy tudja, milyen anyagból készült. Itt arról is talál információkat, hogy hány fokon kell mosni, és hogy hogyan kell szárítani. Ha nem biztos abban, hogy a ruházati címkék mit jelentenek, olvassa el a cikkünket az összes magyarázattal. Vagy töltse le a szimbólumok jelentését, nyomtassa ki és helyezze a mosógép fölé.

Hogyan kell mosni a gyapjú szvettert

Az eredeti gyapjú szvetterek nemcsak azért érdemelnek gondoskodást, mert általában drágábbak, hanem azért is, mert kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek, és mosással károsíthatja ezeket.

A gyapjú szvettert ideális esetben mossa kézzel, legfeljebb langyos, 30 fokos vízben. Töltsön vizet egy lavorba, kádba vagy mozsdóba, adjon hozzá egy kevés finoman mosószert fehérítő nélkül, és finoman kezzel nyomkodja. A sérülés elkerülése érdekében próbálja meg a szvettert ne túl sokat és nem túl erőszen nyomkodni, ne dörzsölje.

Miután kézzel kimosta a szvettert, öntse ki a vizet, és engedjen tiszta, hideg vizet, amelyben kiöblíti a szvettert. Ezután óvatosan nyomkodja ki belőle a vizet, majd helyezze egy törölközőre. Mindig vízszintesen szárítsa, soha ne lógassa.

Ha nem akarja a szvettert kézzel mosni, akkor kimoshatja mosógépben is, válassza a kímélő „gyapjú” programot. Ezt azonban csak szélsőséges esetben tegye.

Tipp: Az eredeti gyapjú szvetterek lanolint tartalmazó mosószerrel moshatók. A természetes gyapjú lanolint tartalmaz - ez egy olyan anyag, amely megvédi a birkák gyapjúját az átázásától. Ezért ez védi szvetterét és hosszú távon kiváló tulajdonságokkal fog rendelkezni.

Hogyan kell mosni az akril szvettert

Az akrilt gyakran "műgyapjú" -nak is nevezik. Ez a fonal olcsóbb változata, amelynek számos tulajdonsága hasonló a valódi gyapjúhoz, de nem harap, gyorsan szárad és nem gyűrődik. Másrészt, nem vezeti el annyira jól a szagokat, könnyebb kinyúlik és szöszösödik.

Az akril szvettert moshatja kézben vagy mosógépben. Ajánlott maximális hőmérséklet 30 °C. Ha magasabb hőmérsékletet választ, a szvetter összezsugorodhat.

Mossa kímélő mosási programon vagy kézzel, ne nagyon nyomkodja, nem csavarja, és csak vízszintesen szárítsa.

Hogyan kell mosni a kasmír szvettert

A kasmír gyapjút a Himalája területén élő kasmír kecskékből nyerik. Ez az egyik legdrágább gyapjútípus. A birka gyapjúhoz képest tízszer drágább.

Még ebben az esetben is először meg kell néznie a címkét, majd el kell döntenie, hogy kimossa e a kasmír szvetter. Mivel a kasmír drága, gyakran más anyagokkal keverve használják a szvetterek előállításához. Ebben az esetben a címkén valószínűleg megtalálja a mosási használati utasításokat.

De ha továbbra is azt akarja, hogy a kasmír jól nézzen ki, mindig választja a kézi mosást. Ebben az esetben mossa langyos vízben, kímélő mosószerrel együtt.

A mosószerrel történő mosás után öblítse ki hideg vízben.

Ne nagyon nyomkodja, ne dörzsölje és ne csavarja, ideális esetben egy gömbböt alkosson és óvatosan nyomkodja a kezében. Szárítsa meg egy törölközőn, hogy semmikép ne lógassa.

Tipp: Ha a kasmír szvetter nagyon szennyezett, ne tisztítsa otthon. Vigye vegytisztítóhoz a tökéletes eredemény érdekében.

Hogyan kell mosni a moher szvettert

A moher gyapjú az angóra kecske szőréből nyert rost. A moher fonál a világ egyik legfinomabb fonala, egy luxus gyapjú, mely sokkal puhább, lágyabb és melegebb mint a birka gyapjú. Ez az egyik legmelebb természetes anyag. A moher nem zsugorodik, nem kapar, és nem gyűrődik.

Ennek ellenére inkább kézzel mossa legfeljebb 30 fokon, kímélő mosószerrel vagy mosószappannal. A moher szvettert ne nagyon csavarja, csak egész egyszerűen áztassa vízben. 10 perc elteltével cserélje ki a vizet hidegebbre és tisztára. Addig ismételje ezt a folyamatot, amíg a szvettert teljesen ki nem mossa.

A moher szvettert szárítsa vízszintes helyzetben, például törölközőn szétterítve.

Most, hogy tudja, hogy hogyan kell gondoskodni a különféle anyagból készült szvetterekről, jutalomként vásároljon egy új szvettert. Nézze meg a kínálatunkban található szvettereket, amelyek biztosan remek választás.

A termékhez ajánljuk 6


Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

TanácsadásCikk írója
Monika Bečková Hloušková


Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni

Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

Hogyan válasszunk talpbetétet?

Hogyan válasszunk talpbetétet?

A minőségi és kényelmes lábbeli nélkülözhetetlen. De gyakran ez nem elég ahhoz, hogy a lábak egészségesek maradjanak,…

További információ

Hogyan válasszunk megfelelő munkaruhát?

Hogyan válasszunk megfelelő munkaruhát?

Akár szeret otthon barkácsolni, akár kihívásokkal teli környezetben dolgozó szakember, biztosan értékelni fogja a…

További információ

Hogyan lehet eltávolítani a körömlakkot a ruhákról

Hogyan lehet eltávolítani a körömlakkot a ruhákról

A kedvenc színével és átlátszó körömlakkal ápolt manikűrözött körmök biztosan a tökéletes megjelenés nélkülözhetetlen…

További információ

Hogyan lehet eltávolítani a ragacsos Slime foltokat a ruhákból?

Hogyan lehet eltávolítani a ragacsos Slime foltokat a ruhákból?

A ragacsos Slime már egy ideje népszerű a gyerekek körében. De ami a gyerekek kedvenc játéka, az az anyukák számára…

További információ

Utolsó pillanatban készült 5 halloween jelmez

Utolsó pillanatban készült 5 halloween jelmez

Halloween partira készül, de nem szeretne drága jelmezeket vásárolni, kölcsönözni vagy készíteni? Nem probléma. Ha egy…

További információ

Ismeri ezeket a divatstílusokat?

Ismeri ezeket a divatstílusokat?

Halhatatlan és új divatstílusok. A modern trendek és jelen korszak jellemzik az öltözködés módját. Van, aki követi őket…

További információ

Két generáció, egy outfit

Két generáció, egy outfit

Úgy érzi, hogy anya és lánya nem viselhetik ugyanazt? Akkor megpróbáljuk meggyőzni önt az ellenkezőjéről. Nagyon sok…

További információ

Hogyan kell viselni a melegítő nadrágot? Lehet stílusosan is

Hogyan kell viselni a melegítő nadrágot? Lehet stílusosan is

Lehet, hogy már ön is felfigyelt arra, hogy manapság sokkal több embert láthatunk melegítő nadrágban az utcán. A modern…

További információ

8 tipp a fehér póló viseléséhez

8 tipp a fehér póló viseléséhez

Észrevette már, milyen gyakran töltjük fel ruhásszekrényeinket új darabokkal, amelyek egyáltalán nem illenek egymáshoz?…

További információ