Kedves vásárlóink, rengeteg megrendelés miatt jelenleg a csomag kézbesítése 1-2 napot késhet. Minden tőlünk tehetőt megteszünk a gyors házhoz szállítás érdekében. Ezért a türelmét kérjük és köszönjük megértését.
Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(He-Pi, 8:00 - 16:00)
0 0 Ft
ÁFA -t beleértve

Tanácsadás 12. 11. 2018

Hogyan kell mosni a zoknit

A zokni az egyik legkisebb ruhadarab, amelyre szinte minden nap szükségünk van. Mindannyiunknak sok zoknia van otthon, különböző színűek, formájúak vagy hosszúságúak. És néha mindannyiunkal előfordul, hogy eltűnik az egyik, a fehér zokni szürkévé válik, a színesek elveszítik élénk színeiket, vagy a kis zokniból óriási zokni lesz. A legtöbb probléma elkerülése egyszerű, ennek érdekében csak olvassa el cikkünket, amelyben megtudhatja, hogyan kell mosni a zoknit úgy, hogy mindig újnak tűnjön.


 1. Hogyan kell mosni a zoknitAlapszabályok
 2. Fehér zokni mosása
 3. Funkcionális zokni mosása
 4. Hogy ne vesszen el a zokni

4 alapvető lépés a zokni mosásakor

 1. A zoknikat szín szerint össztja el, és hasonló árnyalatokat mosson együtt. Próbálja meg a zoknikat legalább három alapvető kupacra rendezni - sötét zoknik, vagyis fekete, szürke árnyalatok, barna és más sötétebb szín; színes zoknik és fehér zoknik.

 2. Fordítsa ki a színes zoknikat. Ez megakadályozza, hogy elveszítsék színüket.

 3. Mosás 40 fokon. Ez a hőmérséklet elég magas ahhoz, hogy elpusztítson minden baktériumot, ugyanakkor nem teszi tönkre a szálakat.

 4. A mosás végén használjon öblítőt. Ez megőrzi a szálak puhaságát, a zoknik kellemesen puhák és szép illatosak lesznek.

Hogyan kell mosni a fehér zoknit?

Valószínűleg már önnel is előfordult, hogy gyönyörű fehér zoknit vásárolt, de többszörös mosás után elvesztette élénk fehér színét és elszürkült. Ne essen kétségbe, a ragyogó fehérséget visszanyerheti.

Ebben az esetben segít a szódabikarbóna vagy sütőpor. A sütőpor szódabikarbónát is tartalmaz és ezen felül egyéb, tisztító hatású összetevőket.

Öntsön szódabikarbát vagy sütőport langyos vízbe, és tegye bele az elszürkült zoknit. Finoman dörzsölje kézzel, ezután hagyja ázni ebben a vízben egy éjszakán át. Majd mossa ki a fehér zoknit a többi fehér ruhával együtt mosógépben.

Ha nincs ideje áztatni a fehér zoknit szódabikarbónás vízben egy éjszakán keresztül, adja hozzá közvetlenül a mosógép dobba, adjon hozzá mosószert és öblítőt, és mossa közvetlenül mosógépben. Ez gyorsabb, de a zokni nem nyeri vissz tökéletes fehérséget.

Hogyan kell mosni a funkcionális zoknit?

Ha törődik a lábaival, és maximális kényelmet szeretne biztosítani számukra, akkor valószínűleg funkcionális zoknit is tartalmaz ruhásszekrénye. Többféle típus létezik, és mindegyik eltérő mosási eljárást igényel.

Zokni funkcionális szövetkivonatokkal

Az anyagok funkcionális kivonatát általában olyan kapszula formájában adják a szövethez, amely például aloe vera kivonatokat, hűtőhatást vagy akár kullancsriasztót tartalmaz. Ezeket a kapszulákat a járás és a mechanikus kopás fokozatosan felbontja. Annak elkerülése érdekében, hogy mosás közben ne menjenek tönkre, mossa az ilyen típusú zoknikat könnyű ruhadarabokkal, mint például a pólók, fehérneműk és hasonló könnyű darabok. Kerülje el a mosást kabátokkal, nadrágokkal és más nehéz darabokkal.

Zokni funkcionális fonallal

Az antibakteriális zokni gyakran ezüstszálakat tartalmaz, amelyeket a mechanikai dörzsölés nem károsít. Az ilyen zoknit a szokásos módon moshatjuk mosógépben 40 fokon, bármilyen más hasonló színű ruhával.

Termo zokni

A termo zokni általában nagyon magas arányban tartalmaz gyapjút, ezért tanácsos alacsonyabb hőmérsékleten, legfeljebb 30 fokon, mosni. Használjon speciális, gyapjú mosására alkalmas, mosószert, és válassza a "gyapjú" mosási programot.

Hogyan ne vesszen el a zokni mosás során?

Páratlan zokni, tehát olyan zokni, amelynek soha nem találja meg párját, néhány ilyen mindenkinek van otthon. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a zoknik ne vesszenek el a szemünk előtt?

 • Ruhacsipesz

Rögzítse az egyes párokat egymáshoz ruhacsipesszel. Használjon műanyag ruhacsipeszt, amely nem szívja fel a vizet. De számolnia kell azzal az extra idővel, amelyet a zokni csipeszelésével eltölt. Ideális esetben a zoknikat összecsipeszelheti, amikor a piszkos zoknit a szennyeskosárba helyezi.

 • Zoknipárosító csipesz és speciális csipesz

Ha úgy döntött, hogy komolyan veszi az elveszett zokni elleni küzdelmet, akkor vásárolhat speciális zoknipárosító csipeszt is. Minden nagyobb drogériában megvásárolhatja őket, és csak néhány forintba kerül. Normál csipeszként készülnek, de nem tartalmaznak fém részeket, ezért nem kell hogy aggódjon a rozsda miatt.

 • Mosózsák

A drogériában vagy méteráruban külön mosózsákot is vásárolhat. Tegyen bele minden zoknit, húzza össze és mossa ki a zoknikat közvetlenül a mosózsákban. Ha ügyes, akkor egy mosózsákot otthon is készíthet. Ritka szövetből varjon zsákot, és varjon rá egy zsinórt, amely összehúzza és megakadályozza a kinyitódást.

 • Vásároljon csak hasonló zoknikat

Ez a tanács nem akadályozza meg a zokni elvesztését, de megkönnyíti a párosítást. Ha több pár azonos zoknit vásárol, soha nem kell attól tartania, hogy nem tudja összepárosítani. A másodikat mindig könnyű megtalálni.

Kapcsolódó termékek 4

Elasztikus
Bokazokni CXS NEVIS

RAKTÁRON hétfőn 25. 1. önnél
950 Ft
Részlet

6 NAPON BELÜL csütörtökön 28. 1. önnél
1 100 Ft
Részlet

6 NAPON BELÜL csütörtökön 28. 1. önnél
1 050 Ft
Részlet
Mi viseljük
Téli zokni THERMOMAX

RAKTÁRON hétfőn 25. 1. önnél
1 450 Ft
Részlet

Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

TanácsadásCikk írója
Monika Hloušková
Cikk írója
Monika Hloušková

2017-ben csatlakoztam a Jó Holmik csapatához. Először az ügyfélszolgálat munkatársként, és a megrendeléseket is kezeltem. Fokozatosan azonban egyre többet foglalkoztam blogcikkek írásával és magukkal termékekkel. Végül teljesen kihagytam az ügyfélszolgálatot, és most teljes mértékben elkötelezett vagyok a termékmenedzsment és marketing mellett.Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni

Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

Hogyan csomagoljunk ajándékot

Hogyan csomagoljunk ajándékot

Ha úgy gondolta, hogy a karácsonyi ajándékok kiválasztása a legnehezebb a karácsony előkészületeiben, akkor itt egy…

További információ

Ajándékok nagymamáknak

Ajándékok nagymamáknak

Már most azon töri a fejét, milyen ajándéknak örülne a nagymamája? Mindannyian jól ismerjük, hogy a nagymamák nem…

További információ

Szakácsruházat

Szakácsruházat

Új szakácsruhákat kell vásárolnia az alkalmazottak számára? Vagy gyermeke éppen kezdő a gasztronómia terén, és még…

További információ

Hogyan lehet eltávolítani a filctoll foltokat

Hogyan lehet eltávolítani a filctoll foltokat

Csak egy kis bizonytalanság és a filctoll folt a világon is van. Különösen a gyerekek szeretik ilyen módon a ruháikat…

További információ

Hogyan lehet megtisztítani a fehér tornacipőket

Hogyan lehet megtisztítani a fehér tornacipőket

A fehér tornacipő elegáns és feldobja a cipősszekrényt, legyen szó bármilyen alkalomról, remek választás. De…

További információ

Hogyan lehet kimosni a dohos ruhákat?

Hogyan lehet kimosni a dohos ruhákat?

A frissen mosott és tiszta ruha miért nem illatos? Miért van a mosógépből kivett ruhának kellemetlen dohos szaga? Ennek…

További információ

Készítsen saját eredeti pólót - gyorsan és egyszerűen

Készítsen saját eredeti pólót - gyorsan és egyszerűen

Unalmasnak találja a hagyományos vagy régebbi pólóit? Inkább szeretne egy egyedi és játékos darabot a ruhásszekrényében…

További információ

Ruházat horgászok számára

Ruházat horgászok számára

A horgászat nagyszerű hobbi, sport és munka is lehet egyszerre. A horgászat nemcsak régiónkban sok férfi és nő kedvenc…

További információ

Hogyan lehet eltávolítani a ketchup foltot

Hogyan lehet eltávolítani a ketchup foltot

A ketchup valószínűleg a legismertebb és legsokoldalúbb szósz sok ételhez. Főleg a gyerekek szinte mindenhez szeretik.…

További információ