Kedves vásárlóink, rengeteg megrendelés miatt jelenleg a csomag kézbesítése 1-2 napot késhet. Minden tőlünk tehetőt megteszünk a gyors házhoz szállítás érdekében. Ezért a türelmét kérjük és köszönjük megértését.
Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(He-Pi, 8:00 - 16:00)
0 0 Ft
ÁFA -t beleértve

Tanácsadás 17. 12. 2018

Hogyan lehet eltávolítani a szöszöket

Mindannyian jól ismerjük - vásárol egy gyönyörű új szvettert vagy pulóvert, büszkén és örömmel viseli, de csak az első mosásig. Amikor először kiveszi a mosógépből, teljesen szöszös, bolyhos lesz, és ezt nem lehet nem észre venni.

De nem kell pánikba esnie, szidni a gyártót, az anyagot, a mosószert vagy a mosási programot. Időnként a szöszök egyszerűen mindannyiunkat megtalálnak. De mi tudjuk, hogyan kell harcolni ellenük. Olvassa el cikkünket.


  1. Hogyan lehet eltávolítani a szöszöketOlló
  2. Borotva
  3. Habkő
  4. Mosogató szivacs
  5. Textil borotva
  6. Ragasztószalag
  7. Nejlonharisnya

1. Olló

Egy egyszerű tanács, amely valószínűleg önnek is azonnal az eszébe jutott. Egy olló segítségével óvatosan vágja le a nagy szöszöket. De vigyázzon, nehogy a szövetbe vágjon.

De így nem szabadulhat meg a kis szöszöktől, bolyhoktól. Az olló orvosolja a nagyobb szöszöket a kabáton vagy pulóveren. A finomabb szövet esetében próbálkozzon inkább a következő módszerek egyikével.

2. Borotva

Álljon meg egy drogériában és vásároljon egy hagyományos borotvát. Ide oda húzza a szvetteren vagy pulóveren a megfelelő szögben. Ennek a módszernek köszönhetően folyamatosan könnyen és egyszerűen az összes szöszt levágja.

Mielőtt a szvettert a mosógépbe teszi, alaposan rázza ki az összes levágott szöszt, hogy elkerülje a dob eltömődését. Ehhez használhat akár ragasztószalagot is - ragacsos részét nyomogassa a pulóverre, amíg az összes szösz rá nem ragad.

3. Habkő

Ha van otthon habköve az elhalt bőrre, akkor ezt is használhatja a szvetteren vagy pulóveren lévő szöszökre. Tiszta és száraz habkővel óvatosan távolítsa el a szöszöket. A habkövet nyugodtan erősebben is rányomhatja az anyagra, és ezzel megszabadul az igazán finom szöszöktől is. Időnként azonban ellenőrizze, hogy nem e nyomja túlzottan, és hogy már nem e dörzsöli a finom szálakat.

4. Mosogató szivacs

Kétféle módon használhatja a mosogató szivacsot. Ha például a szivacs durva oldalát permetezéssel megnedvesíti, akkor finoman dörzsölheti a szvettert vagy a pulóvert, és fokozatosan a kis szöszök a szivacsra ragadnak.

Ha nagyobb szöszökkel küzd, segít a nedvesített mosogató dörzsi. De vigyázzon, hogy ne sértse meg az anyagot.

A mosogató szivacsot egyenesen a mosógépbe is beteheti a szvetterek, sálak és pulóverek mosásakor. A szivacsra az ellazult szöszök és bolyhok ráragadnak, így a ruha olyan lesz mint újkorában.

5. Textil borotva

Valószínűleg már hallott erről. Egy kicsi (többnyire), elemre működő készülék, amely könnyen levágja a szöszöket az anyagról, és a penge előtti rács miatt nem ál fent annak a veszélye, hogy kivágja kedvenc szvetterét. A textil borotva általában csak néhány forintba kerül. Ha több szvettere, pulóvere vagy sálja van otthon, amelyek gyakran visel és megérdemlik a törődést, akkor ez a befektetés biztosan visszatér. A textil borotva egyszerűen és biztonságosan újra széppé varázsolja ruháit.

6. Ragasztószalag

A finom szövetekre elegendő lesz erősebb ragasztószalag is. Tekerje az ujjaira úgy, hogy a ragadós felület kívül legyen. Ezután fokozatosan ragassza rá és óvatosan szakítsa le a ragasztószalagot az anyagra. Ha még mindig maradnak finoman szöszök a ruhán,dörzsölje nedves mosogató szivaccsal.

7. Nejlonharisnya

A szöszök eltávolításához nem kell új nejlonharisnyát vásárolnia. Ebben az esetben a legjobb egy régi nejlonharisnya használata lesz. Húzza a kezére, és gyorsan húzza fentről lefelé a szöveten. Ez az eljárás elég fárasztó, de a nejlon képes a szöszöket magához vonzani. Tehát, ha nincs kéznél a fent említett dolgok egyike sem, akkor még régi nejlonharisnya is jól fog szolgálni.

 

Hisszük, hogy ötleteinknek köszönhetően egyszer és mindenkorra megszabadult a szöszöktől. Jutalomként nézze meg webáruházunkat, és vásároljon valami szépet. Termékeink esetében nem kell aggódnia a szöszök miatt, minden szvetter, sál és pulóver kiváló minőségű fonalból készül, amely ellenáll a magasabb centrifúgálási sebességnek is és a több száz órás normál viseletnek is. Válasszon nálunk modern pulóvert magának.

Kapcsolódó termékek 5

7 NAPON BELÜL kedden 26. 1. önnél
3 600 Ft
Részlet

3-4 NAPON BELÜL csütörtökön 21. 1. önnél
9 350 Ft
Részlet

RAKTÁRON szerdán 20. 1. önnél
11 015 Ft
Részlet

3-4 NAPON BELÜL csütörtökön 21. 1. önnél
5 350 Ft
Részlet

Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

TanácsadásCikk írója
Monika Hloušková
Cikk írója
Monika Hloušková

2017-ben csatlakoztam a Jó Holmik csapatához. Először az ügyfélszolgálat munkatársként, és a megrendeléseket is kezeltem. Fokozatosan azonban egyre többet foglalkoztam blogcikkek írásával és magukkal termékekkel. Végül teljesen kihagytam az ügyfélszolgálatot, és most teljes mértékben elkötelezett vagyok a termékmenedzsment és marketing mellett.Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni

Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

Hogyan csomagoljunk ajándékot

Hogyan csomagoljunk ajándékot

Ha úgy gondolta, hogy a karácsonyi ajándékok kiválasztása a legnehezebb a karácsony előkészületeiben, akkor itt egy…

További információ

Ajándékok nagymamáknak

Ajándékok nagymamáknak

Már most azon töri a fejét, milyen ajándéknak örülne a nagymamája? Mindannyian jól ismerjük, hogy a nagymamák nem…

További információ

Szakácsruházat

Szakácsruházat

Új szakácsruhákat kell vásárolnia az alkalmazottak számára? Vagy gyermeke éppen kezdő a gasztronómia terén, és még…

További információ

Hogyan lehet eltávolítani a filctoll foltokat

Hogyan lehet eltávolítani a filctoll foltokat

Csak egy kis bizonytalanság és a filctoll folt a világon is van. Különösen a gyerekek szeretik ilyen módon a ruháikat…

További információ

Hogyan lehet megtisztítani a fehér tornacipőket

Hogyan lehet megtisztítani a fehér tornacipőket

A fehér tornacipő elegáns és feldobja a cipősszekrényt, legyen szó bármilyen alkalomról, remek választás. De…

További információ

Hogyan lehet kimosni a dohos ruhákat?

Hogyan lehet kimosni a dohos ruhákat?

A frissen mosott és tiszta ruha miért nem illatos? Miért van a mosógépből kivett ruhának kellemetlen dohos szaga? Ennek…

További információ

Készítsen saját eredeti pólót - gyorsan és egyszerűen

Készítsen saját eredeti pólót - gyorsan és egyszerűen

Unalmasnak találja a hagyományos vagy régebbi pólóit? Inkább szeretne egy egyedi és játékos darabot a ruhásszekrényében…

További információ

Ruházat horgászok számára

Ruházat horgászok számára

A horgászat nagyszerű hobbi, sport és munka is lehet egyszerre. A horgászat nemcsak régiónkban sok férfi és nő kedvenc…

További információ

Hogyan lehet eltávolítani a ketchup foltot

Hogyan lehet eltávolítani a ketchup foltot

A ketchup valószínűleg a legismertebb és legsokoldalúbb szósz sok ételhez. Főleg a gyerekek szinte mindenhez szeretik.…

További információ