Kedves vásárlóink, rengeteg megrendelés miatt jelenleg a csomag kézbesítése 1-2 napot késhet. Minden tőlünk tehetőt megteszünk a gyors házhoz szállítás érdekében. Ezért a türelmét kérjük és köszönjük megértését.
Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(He-Pi, 8:00 - 16:00)
0 0 Ft
ÁFA -t beleértve

Tanácsadás 29. 8. 2018

Hogyan lehet eltávolítani a tintát a ruhákról

Lehet, hogy önnel is már előfordult. Amikor éppen bevásárló listát írt, vagy gyermeke egy nagy tintafoltal a pólóján jött haza az iskolából. Ne aggódjon, elmondjuk önnek, hogy hogyan lehet kimosni a tintafoltokat a kedvenc ruhájáról a tökéletes tisztaság érdekében.


  1. Hogyan lehet eltávolítani a tintát a ruhákrólTej
  2. Hajlakk
  3. Ecet
  4. Hibajavító toll
  5. Fehérítő
  6. Vegyszerek

Tej

A forró tej nemcsak jó elalváshoz remek, hanem segít néhány folt eltávolításában is. Áztasson egy rongyot vagy szivacsot tejbe, és ezzel dörzsölje a foltot, amíg az el nem tűnik. Ha még mindig vannak látható tinta foltok a ruhán, áztassa vízben mosószerrel az egész éjszaka során, ez a maradék szennyeződést feloldja.

Tipp: Nyugodtan próbálja ki a megsavanyodot tejet is. Öntsön egy kis tejet tálba, és hagyja meleg és napos helyen. Amint megsavanyodik, óvatosan az ujjaival vigyen fel kis mennyiséget a foltra. Ezután mossa ki kézzel vízben és mosószappannal.

Hajlakk

Helyezzen zsebkendőt vagy újságpapírt a folt alá, hogy ne kerüljön a folt a ruházat más rétegeibe is. Ezután közelről permetzzen hajlakkot a foltra, ez részben feloldja a foltot. Szárítsa meg a tinta helyét egy darab szövettel vagy szivaccsal, amely abszorbeálja a tintát. Ezt a folyamatot addig ismételje, amíg a folt teljesen el nem tűnik. Ezután a szokásos módon mossa ki mosógépben vagy kézzel.

Ecet

Ha a tintafolt még friss, szivja fel abszorbens papírral, újságpapírral vagy papírtörlővel. Majd áztassa fehér ecetbe kb. 2 órán át. Az idő eltelte után a foltnak fel kellene oldódnia. Ha azonban továbbra is látható maradványok vannak az anyagon, mossa ki kézzel marhaepe mosószappannal, majd mossa ki mosógépben is.

Hibajavító toll

Nézzen be gyermeke tolltartójába, és próbálja meg kideríteni, hogy véletlenül nincs e benne hibajavító toll. Ezzel egyszerűen kitörli a tintafoltot nem csak a papírról, hanem a textilről is. Ezután mosógépben vagy kézzel hagyományos módon mossa ki.

Fehérítő

Előfordulhat, hogy a fenti termékek egyike sem működik 100% -an, és az alkalmazásuk után továbbra is tintafolt látható a ruhán. Ne essen kétségbe, és használjon fehérítőt a kis tintanyomok eltávolításához. A fehérítőt bármely nagyobb szupermarketben vagy drogériában megvásárolhatja.

Egy kis kémia

Ha a fentiek egyikével sem sikerült eltávolítani a foltot, itt az ideje, hogy egy kis kémiára.

Hidrogén-peroxid

A hidrogén-peroxid néven is ismert vegyszer bármilyen gyógyszertárban vagy barkácsboltban megvásárolható. De csak fehér textilre használja. A színes ruházat esetében a ruha színe változhat.

Szesz és denaturált szesz

Mindkét szesz típust megvásárolhatja a gyógyszertárban, nagyobb drogériávban vagy barkácsboltban. Ideálisak makacs foltok eltávolításához. Ha nem igazán aggódik a szennyezett ruhadarab miatt, teljesen belemerítheti a szeszbe annak érdekében, hogy eltávolítsa a foltot. Sokkal biztonságosabb azonban csak a foltra egy vattakorong vagy rongy segítségével kis mennyiséget felvinni.

Glicerin

Különösen akkor használja, ha a tintafolt bőr vagy műbőr felületen van. Glicerint gyógyszertárban vásárolhat. Kissé melegítse fel, és a foltra vigyen fel egy kis mennyiséget, majd használjon szeszt a végső eltávolítás érdekében.

Ammónia

Az ammónia szintén gyógyszertárban megvásárolható. Ne használja az ammóniát önmagában. Készítsen oldatot két rész szesz és egy rész ammónia felhasználásával. Ezután ezzel dörzsölje a foltot, amíg el nem tűnik. Ezt követően áztassa a ruhát víz és ecet keverékében, amely semlegesíti az ammóniát.

Néhány jó tanács a végére

Mint fentebb is már említettük, a folt eltávolítása után ideális néhány órán át a szövetet vízben mosóporral áztatni, majd a mosógépben szokásosan módon kimosni. Válasszon mosási programot legfeljebb 40 fokkal, és ne szárítsa a ruhát szárítógépben. Ha az első kísérlet a tintafolt eltávolítására sikertelen lenne, a szárító hatása által a folt még ennél is mélyebre hatolna a szövetbe, és a tinta eltávolításának második kísérlete felesleges lenne.

 

És ha sikerül eltávolítania a tintafoltot, ünnepelje meg ezt a sikert egy új ruhával. Számos kategóriából választhat nők, férfiak és gyermekek számára - gyermek pólók nyomtatás nélkül remek áron.

Kapcsolódó termékek 5

Mi öltöztetjük
Nagy fajsúly
Elasztikus
Női póló Glance

RAKTÁRON szerdán 20. 1. önnél
2 965 Ft
Részlet
Mi öltöztetjük
Férfi ing Style Long Sleeve

3-4 NAPON BELÜL csütörtökön 21. 1. önnél
6 465 Ft
Részlet

3-4 NAPON BELÜL csütörtökön 21. 1. önnél
8 350 Ft
Részlet

6 NAPON BELÜL hétfőn 25. 1. önnél
7 800 Ft
Részlet

7 NAPON BELÜL kedden 26. 1. önnél
11 015 Ft
Részlet

Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

TanácsadásCikk írója
Monika Hloušková
Cikk írója
Monika Hloušková

2017-ben csatlakoztam a Jó Holmik csapatához. Először az ügyfélszolgálat munkatársként, és a megrendeléseket is kezeltem. Fokozatosan azonban egyre többet foglalkoztam blogcikkek írásával és magukkal termékekkel. Végül teljesen kihagytam az ügyfélszolgálatot, és most teljes mértékben elkötelezett vagyok a termékmenedzsment és marketing mellett.Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni

Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

Hogyan csomagoljunk ajándékot

Hogyan csomagoljunk ajándékot

Ha úgy gondolta, hogy a karácsonyi ajándékok kiválasztása a legnehezebb a karácsony előkészületeiben, akkor itt egy…

További információ

Ajándékok nagymamáknak

Ajándékok nagymamáknak

Már most azon töri a fejét, milyen ajándéknak örülne a nagymamája? Mindannyian jól ismerjük, hogy a nagymamák nem…

További információ

Szakácsruházat

Szakácsruházat

Új szakácsruhákat kell vásárolnia az alkalmazottak számára? Vagy gyermeke éppen kezdő a gasztronómia terén, és még…

További információ

Hogyan lehet eltávolítani a filctoll foltokat

Hogyan lehet eltávolítani a filctoll foltokat

Csak egy kis bizonytalanság és a filctoll folt a világon is van. Különösen a gyerekek szeretik ilyen módon a ruháikat…

További információ

Hogyan lehet megtisztítani a fehér tornacipőket

Hogyan lehet megtisztítani a fehér tornacipőket

A fehér tornacipő elegáns és feldobja a cipősszekrényt, legyen szó bármilyen alkalomról, remek választás. De…

További információ

Hogyan lehet kimosni a dohos ruhákat?

Hogyan lehet kimosni a dohos ruhákat?

A frissen mosott és tiszta ruha miért nem illatos? Miért van a mosógépből kivett ruhának kellemetlen dohos szaga? Ennek…

További információ

Készítsen saját eredeti pólót - gyorsan és egyszerűen

Készítsen saját eredeti pólót - gyorsan és egyszerűen

Unalmasnak találja a hagyományos vagy régebbi pólóit? Inkább szeretne egy egyedi és játékos darabot a ruhásszekrényében…

További információ

Ruházat horgászok számára

Ruházat horgászok számára

A horgászat nagyszerű hobbi, sport és munka is lehet egyszerre. A horgászat nemcsak régiónkban sok férfi és nő kedvenc…

További információ

Hogyan lehet eltávolítani a ketchup foltot

Hogyan lehet eltávolítani a ketchup foltot

A ketchup valószínűleg a legismertebb és legsokoldalúbb szósz sok ételhez. Főleg a gyerekek szinte mindenhez szeretik.…

További információ