AKCIÓ! 20% KEDVEZMÉNY a válogatott Malfini pólókra a POLOK24 kóddal. Megveszem.
Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(Hé-Pé, 8-16)
info@bontis.hu

Tanácsadás 3. 9. 2018

Hogyan lehet mosni a hátizsákot

Gyermeke piszkos iskolatáskával jött haza? Festék, tízórai vagy más folt van rajta? Vagy az outdoor hátizsákja hosszú utakon van túl, és megérdemel egy kis gondoskodást? Itt néhány remek tanácsot találhat azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell a hátizsákot kimosni a mosógépben és kézzel anélkül, hogy megsérülne.


  1. Hátizsák vízálló réteggel
  2. Hátizsák vízálló réteg nélkül
  3. Általános tanácsok

Táska vagy hátizsák a hétköznapokra

Még mielőtt a hátizsákot mosógépben kimosná, ellenőrizze, hogy van-e vízálló rétege. Ha mosógépben mossa ki a vízálló réteggel rendelkező hátizsákot, akkor valószínűleg az impregnálás visszafordíthatatlanul megrongálódik.

Hogyan kell mosni a vízálló réteggel ellátott hátizsákot

Többnyire outdoor hátizsákokról van szó, de a vízálló impregnálás nagyon gyakran már a városi hátizsákok, tornazsákok és táskák esetén is megtalálható.

Vízálló hátizsák mosása

Nem javasoljuk ezen hátizsákok mosását mosógépben, mert ez visszafordíthatatlanul károsítaná azok impregnálását.

Megfelelő megoldás a zuhanyozás hideg vagy enyhén langyos vízzel. Használhat kímélő mosószert, kifejezetten sportruházatra ajánlott mosószert vagy impregnálót tartalmazó kiegészítőket. Megvásárolhatóak bármilyen sportruházat üzletben vagy nagyobb drogériában.

Próbálja meg a hátizsákot a legkímélőbb módon kimosni, hogy ne sértse meg az impregnálást. Ideális esetben csak zuhanyozza le vízzel, és óvatosan tisztítsa meg szennyeződéseket. Ha azonban a szennyeződés nagyobb, óvatosan dörzsölje a víz alatt egy darab pamut ronggyal. A legvégsőbb esetben használhat puha kefét vagy szivacsot is.

Vízálló hátizsák szárítása

Biztosan ne szárítsa a vízálló réteggel ellátott hátizsákot szárítógépben. Zuhanyozás vagy enyhe kézi mosás után a hátizsák sok vizet visszatart, amelyet nem javasolunk erősen kinyomkodni vagy kicsavarni.

Akassza a hátizsákot szárítókötélre, és hagyja, hogy a felesleges víz önmagától kicsöpögjön, majd hagyja, hogy a szárítókötélen teljesen megszáradjon. A hátizsák így valószínűleg több napig fog száradni.

Szárítás után javasolt az impregnálás, amely felújítja a vízálló réteget. Megvásárolható bármilyen sportruház üzletben vagy nagyobb drogériában.

 

Hátizsák mosása mosógépben

A vízálló réteg nélküli hátizsák vagy tornazsák mosógépben a szokásos módon mosható.

Mielőtt a hátizsákot a mosógépbe helyezné, ellenőrizze az összes zsebet. Biztosan nem okozna örömet, ha a hátizsákot zsebkendővel vagy uzsonnás szalvétával együtt mosná ki. Ez mosás közben több gondot okozna, mint hasznot. Ha biztos abban, hogy a hátizsák titkos zsebében sincs semmi, kapcsolja össze a zsebet és húzza be a cipzárakat.

Ha a hátizsák megerősített hátrendszerrel rendelkezik - hát vagy más terület, ellenőrizze, hogy a megerősítés nem e papírból készült. Ezt az anyagot néhány hátizsákban használják a stresszes területek megerősítése érdekénen. Ha egy hátizsákot papír megerősítéssel a mosógépbe helyezné, akkor nemcsak az erősítés, hanem az egész hátizsák is teljesen tönkre menne.

A hátizsákot csak kímélő mosási programon mossa, ideális esetben 40 °C vagy ennél alacsonyabb vízhőmérsékleten. Ha van otthon mosószer sportruházathoz, használja azt. Ellenkező esetben használjon kímélő mosószert.

Válasszon alacsonyabb centrifugálási sebességet. Ideális esetben csak körülbelül 400 fordulat, vagy teljesen hagyja ki a mosás ezen részét. A mosógépből ugyan nagyon vizes hátizsákot vesz ki, de biztos lehet benne, hogy nem sérül meg.

Ne szárítsa a hátizsákot szárítógépben, hanem csak felakasztva szárítókötélen. Hagyja, hogy a szárítókötélen lecsepegjen és teljesen megszáradjon. Ez eltarthat akár néhány napig is, de biztos lehet benne, hogy a hátizsák nem sérül meg.

 

Néhány jó tanács a végére

Ha lehetséges, minden használat után alaposan rázza ki a hátizsákot, és ha kissé szennyezett, nedves ruhával törölje le. Ezzel elkerülhető, hogy a jövőben a hátizsák nagyon szennyezett lesz, és erőteljesebben kellene tisztítania.

Ha lehetséges, ne tárolja a hátizsákot nedves vagy vizes helyen - otthon és a szabadban sem. Mindig hagyja, hogy a nedves hátizsák alaposan megszáradjon, ezzel elkerüli a penész kialakulását, amelyeket nagyon nehéz eltávolítani a hátizsákról.

Ha egy iskolás hátizsákjáról van szó, akkor jó, ha hetente legalább egy alkalommal ellenőrzi. Gyermeke valószínűleg nagyon gyorsan elfelejti, hogy egy hetes tízórait hagyott a hátizsákjában, vagy hogy a medencénél nedves lett és már egy hete az ágy alá tette.

És ha a hátizsákot nem sikerült alaposan megtisztítani, vagy a mosás ellenére továbbra is használat jeleit mutatja, és nincs tökéletesen jó állapotban, mint amikor megvásárolta, válasszon egy új hátizsákot. Akár nálunk.

Kínálatunkban találhat bevásárlótáskákat vagy hátizsákokat fényvisszaverő részekkel.

A termékhez ajánljuk 2

2 HÉTEN BELÜL hétfőn 15. 4. önnél
15 680 Ft
Részletek

2 HÉTEN BELÜL hétfőn 15. 4. önnél
7 900 Ft
Részletek

Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

Tanácsadás



Cikk írója
Monika Bečková Hloušková


Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni





Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

Hogyan lehet meghosszabbítani a ruhák élettartamát a szekrényben?

Hogyan lehet meghosszabbítani a ruhák élettartamát a szekrényben?

Veled is előfordult már, hogy az új ruhád nem maradt sokáig jó állapotú? Elveszíti a színét, összemegy, megnyúlik vagy…

További információ

Hogyan tudjuk kitisztítani a paradicsomfoltokat?

Hogyan tudjuk kitisztítani a paradicsomfoltokat?

A paradicsom a legkedveltebb zöldségek közé tartozik. Nyáron édes, illatos és frissítő. Jól illik salátákhoz, remek…

További információ

Ökológiai mosás? Egyszerű, hatékony és környezetbarát megoldások számodra!

Ökológiai mosás? Egyszerű, hatékony és környezetbarát megoldások számodra!

Lehet, hogy már sokat hallottál a környezetbarát mosásról, de még nem volt bátorságod kipróbálni valamelyik ökoterméket…

További információ

Hogyan érdemes kombinálni a ruhák színeit?

Hogyan érdemes kombinálni a ruhák színeit?

Szereted a színes ruhákat, de nem vagy biztos benne, hogy a színek passzolnak egymáshoz? Van egy egyszerű útmutatónk,…

További információ

Mi nem hiányozhat a ruhatáradból idén tavasszal?

Mi nem hiányozhat a ruhatáradból idén tavasszal?

Te is várod már, hogy tavasszal a nap meleg sugarai felmelegítsék tested és lelked? Szeretnéd új és divatos ruhákban…

További információ

Hogyan öltözzünk fel esőben?

Hogyan öltözzünk fel esőben?

Esik az eső, de neked mégis ki kell menned? Félsz, hogy elered az eső, miközben éppen sétálsz a szabadban? Készülj fel,…

További információ

Hogyan válasszuk ki a számunkra ideális sapkát?

Hogyan válasszuk ki a számunkra ideális sapkát?

A sapka az egyik kedvenc divatos kiegészítőd? Vagy úgy érzed, hogy egyik sem áll igazán jól neked? Lehet, hogy csak nem…

További információ

Minőségi outdoor ruházat a természetbe?

Minőségi outdoor ruházat a természetbe?

Aki a természetbe készül, annak jó minőségű ruházatot és lábbelit kell viselnie, amely nem hagyja, hogy az időjárás…

További információ

Fitness ruházat az edzőterembe

Fitness ruházat az edzőterembe

Testmozgással teszünk valamit az egészségünkért, és a felszabaduló endorfinoknak köszönhetően az elménkért is. Jobban…

További információ