Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(He-Pi, 8:00 - 16:00)
0 0 Ft
ÁFA -t beleértve

Tanácsadás 12. 9. 2016

Hogyan válasszuk ki a megfelelő pólót

Volt már tanácstalan póló kiválasztásakor? Azon gondolkodott, hogy mi alapján válasszon? Hogyan lehet felismerni a jó minőséget vagy helyesen kiválasztani a méretet? Akkor ez a cikk segíthet a következő vásárlásnál.


Hogyan válasszuk ki a megfelelő pólótTermészetesen először meg kell határozni, hogy milyen alkalomra van a póló. Fontos hogy hétköznapi viseletre vagy sportolásra keres e pólót.

  1. Évszak
  2. Súly
  3. Anyag
  4. Méret
  5. Szín
  6. Szabás

Tavasz, nyár, ősz, tél …

Ha divatosabb darabra hétköznapi viseletre vágyik, akkor figyelembe kell venni az évszakot, amely során viselni fogja. Nyilvánvaló, hogy nyáron nincs szüksége meleg hosszú ujjú pólóra, és ellenkezőleg, egy könnyű póló önmagában valószínűleg nem elegendő a téli napokra. Nálunk mindenféle pólók széles választékát találhatja, függetlenül attól, hogy milyen ujj hosszúságot részesít előnyben.

Miért fontos a súly?

Az anyag súlyát is figyelembe kell venni a döntés meghozatalakor. Sokan nem tudják, mit képzeljenek el ezen kifejezés alatt. Egyszerűen: ez az adott textil súlya négyzetméterre átszámolva. Ez azt jelenti, hogy ha az anyag megadott súlya például 150 g / m2, akkor az 1 m oldalú szövet négyzet súlya 150 g. Elmondható, hogy minél alacsonyabb a súly, annál könnyebb és áttetszőbb a póló. És éppen ellenkezőleg, magasabb súly esetén a póló erősebb, melegebb és jobban tartja az alakját. Nem feltétlenül azonban igaz, hogy a nagyobb súly szükségszerűen magasabb minőséget jelent. Mindig az felhasznált anyagoktól, minőségétől és kialakítástól függ.

Anyagok

Azok az anyagok, amelyekből a pólókat készítik, meghatározzák jellegét, és ezek természetesek vagy mesterségesek lehetnek.

Pamut – természetes anyag, amely tartós és kényelmes, a pamutból készült ruhákat könnyű mosni és vasalni. Nem túl elasztikus és könnyen gyűrődik.

  • Organikus pamut - tökéletes mindazok számára, akik törődnek a környezettel. Tulajdonságai megegyeznek a klasszikus pamut tulajdonságaival. Vásároljon kiváló minőségű pólót organikus pamutból.

Poliészter – szintetikusan előállított anyag. Kinézete a selyemhez hasonló, nem szívja fel a nedvességet és gyorsan szárad. Ezért ez optimális anyag sportruházat készítésére. Sport pólók - különböző színek és szabások.

Elasztán – ez szintén műszál, és a szövetben levő tartala garantálja, hogy a szövet "nyúlékony" legyen, és a ruhák jobban körbeölelik a testet.

Viszkóz - természetes, de ipari gyártásból származik, és „mesterséges selyemnek” is nevezik. A viszkózból készített ruházat kellemes tapintású, tartós, nedvszívó és kellemesen hűvös.

A legtöbb ruházatot ezeknek az anyagoknak a kombinálásával készítik, hogy megkapják a kívánt tulajdonságokat (gyűrődésálló, tartós, könnyű, gyorsan száradó). A sport pólók alacsony súlyú és poliészter anyagból készülnek, amely erre a célra alkalmasabb, mivel jobban elvezeti az izzadságok a testtől és gyorsan szárad.

Kétszer mérj, egyszer vásárolj

Egy másik fontos tényező, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni, a póló megfelelő mérete. A méretek a legkisebb XS -től a legnagyobb 5XL -es pólóig vannak feltüntetve. Különleges méretek a gyermek pólóknál találhatóak, ahol a méret megegyezik a gyermek magasságával, centiméterben.

Ha valóban jó pólót szeretne vásárolni, akkor ismernie kell a póló méretét. Ha a pólók méretét szélességben és magasságban adjuk meg, de ön kerületet mér, akkor a szélességet szorzza meg kettővel. Hosszú ujjú pólók esetében az ujjak hosszát is meg kell határozni.

Póló

Különböztesse meg a színeket

A színek kiválasztásakor a helyzet nem olyan egyszerű, mint ahogy ez az első pillantásra tűnhet. Nem minden sötétkék, igazán sötétkék. Kínálatunkban van például királykék, sötét királykék és tengerészkék. Fontos megjegyezni, hogy az azonos megnevezésű szín gyártónként eltérő lehet. Ha biztos akar lenni abban, hogy pólói azonos színűek legyenek (pl. férfi és női), azt javasoljuk, hogy tájékozódjon a gyártó alapján, vagy mindig válasszon ugyanabból a póló sorozatból (Economy, Exclusive, Classic new, Basic, Fantasy, stb.). Olcsó pólókat is vásárolhat - színek széles kínálata található nálunk.

Nyakhoz vagy kivágással?

Annak érdekében, hogy jól nézzen ki, gondoljon a nyakkivágás típusára is. Van aki a klasszikus környakkivágást szereti, mások például az alak hangsúlyozása érdekében más típust választanak, mint például a póló mély dekoltázzsal vagy V nyakú póló.

Kapcsolódó termékek 5

RAKTÁRON kedden 9. 22. önnél
1 665 Ft
Részlet
Bestseller
Mi öltöztetjük
Elasztikus
Női alsó trikó Triumph

RAKTÁRON kedden 9. 22. önnél
2 515 Ft
Részlet
Mi öltöztetjük
Nagy fajsúly
Elasztikus
Női hosszú újjő póló Slim

RAKTÁRON kedden 9. 22. önnél
3 465 Ft
Részlet
Akár 95 °C-on is mosható
Férfi póló Resist

RAKTÁRON kedden 9. 22. önnél
2 915 Ft
Részlet

RAKTÁRON kedden 9. 22. önnél
3 300 Ft
Részlet

Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

TanácsadásCikk írója
Monika Hloušková
Cikk írója
Monika Hloušková

Mónika már 2017 óta írt blog cikkeket az Ön számára.Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni

Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

Hogyan lehet kimosni a dohos ruhákat?

Hogyan lehet kimosni a dohos ruhákat?

A frissen mosott és tiszta ruha miért nem illatos? Miért van a mosógépből kivett ruhának kellemetlen dohos szaga? Ennek…

További információ

Készítsen saját eredeti pólót - gyorsan és egyszerűen

Készítsen saját eredeti pólót - gyorsan és egyszerűen

Unalmasnak találja a hagyományos vagy régebbi pólóit? Inkább szeretne egy egyedi és játékos darabot a ruhásszekrényében…

További információ

Ruházat horgászok számára

Ruházat horgászok számára

A horgászat nagyszerű hobbi, sport és munka is lehet egyszerre. A horgászat nemcsak régiónkban sok férfi és nő kedvenc…

További információ

Hogyan lehet eltávolítani a ketchup foltot

Hogyan lehet eltávolítani a ketchup foltot

A ketchup valószínűleg a legismertebb és legsokoldalúbb szósz sok ételhez. Főleg a gyerekek szinte mindenhez szeretik.…

További információ

Biztonság és egészségvédelem munkahelyen

Biztonság és egészségvédelem munkahelyen

A munkahelyi egészségvédelem és biztonság olyan szabályok és intézkedések sora, amelyek célja a munkahelyi veszélyek és…

További információ

A légzőmaszk megfelelő felhelyezése és használata

A légzőmaszk megfelelő felhelyezése és használata

A légzőmaszk egy remek védőfelszerelés a légutak védelme érdekében. Különféle légzőmaszkok kaphatóak, például az…

További információ

Mikor ne használjünk öblítőt

Mikor ne használjünk öblítőt

Megszokta, hogy minden mosáshoz öblítőt ad? Hát ez egy nagy hiba! Az öblítő nem alkalmas minden ruházat számára, és az…

További információ

Ismerje meg az organikus pamutot

Ismerje meg az organikus pamutot

Ma már mindenki tudja, hogy ha bolygónkat az elkövetkező generációk számára lakhatóvá akarjuk hagyni, akkor…

További információ

Hogyan kell kézzel mosni

Hogyan kell kézzel mosni

Tönkre ment a mosógépe, vagy éppen nem áll rendelkezésére? Egy olyan ruhát tart éppen a kezében, amely címkéjén a kézi…

További információ