Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(Hé-Pé, 8-16)
info@bontis.hu
Rendeljen még 23 999 Ft
és ingyenes házhoz szállítás

Tanácsadás 13. 3. 2022

Mit vegyünk fel kertészkedés közben?

Akár a hosszú tél után bukkannak elő az első napsugarak, akár az őszi napsütésben, a kertednek mindig szüksége van rád. De hogy öltözz fel a kertben a hidegebb napokon, hogy ne fázz? Ehhez adunk néhány tanácsot.


A legtöbb ember egy elnyűtt pólót, egy kopott kabátot, egy kopott nadrágot vagy a szokásos ruhatárából más okból kiselejtezett ruhát vesz fel a kerti munkához. Ez azonban nem túl praktikus vagy funkcionális. Erről könnyen meggyőződhetsz, ha kipróbálod, hogy milyen egy kényelmes, jó minőségű munkaruhában dolgozni. Melyek azok, amelyekre mindenképp érdemes gondolni?

Co si obléct na zahraduCsizmák vidékre és farmra
Megfelelő zoknik
Munkanadrágok
Munkakabátok és pulóverek
Thermo alsóneműk
Flanel ingek
Kertész kesztyűk
Védőfelszerelések

Csizmák a kertbe

Különösen a tavasz első napjaiban nemcsak sok munka vár rád a kertben, hanem gyakran sok sár is. De ha a megfelelő csizmát választod, ugyanolyan kényelmes lesz, mint a száraz időben.

A legtöbb klasszikus csizma PVC-ből vagy gumiból készül, a legmodernebbek PVC és nitril kombinációjából. Minden anyag jól megállja a helyét a kertben. Hideg napokra azonban előnyösebb, ha béléssel ellátott csizmát választunk. A jó minőségű, vastag járófelülettel ellátott talp szintén fontos a csúszás megelőzése érdekében.

Holínky Garden Nízké holínky Damp Holínky Uran Dámské holínky MERKUR Zateplené holínky GUNNAR  
Csizma GARDEN Alacsony bakancs DAMP Csizma URAN Női csizma MERKUR Szigetelt csizma GUNNAR

Kültéri munkacsizma

Ha odakint nagyon sáros és nedves az idő, a kertben kényelmes munkáscsizmát viselhetsz. A legnagyobb örökzöld erre az estre a mezőgazdasági csizma. Ezek általában sárga, barna vagy fekete színű, szabástól függően alacsony vagy bokacsizmák, és béléssel együtt is megvásárolhatóak.

Pánské farmářky CXS nízké Pánské farmářky CXS kotníkové Zimní boty farmářky
Szabadtéri bokacsizma Bokacsizma Bélelt csizma

Megfelelő munkahelyi zoknik

Még ha jó minőségű, bélelt csizmát is választasz, mindig remek ötlet, ha jó, meleg zoknid is van hozzá. A thermo zoknik szintén kitűnő megoldást jelentenek a hideg napokon, mivel mindig melegen tartják a lábakat.

A hosszúszárú zoknik például alkalmasak a csizmákhoz. Ha sportzoknit választasz a cipődhöz, akkor jársz a legjobban. Ezeknek speciális funkcionális zónái vannak az igénybevett részeken, amelyek stabilizálják a lábat, így akár több órát is eltölthetsz a kertben, és a lábad nem fog fázni.

Ha kellemetlen lábszaggal küzdesz, az ezüstszálas zokni beszerzése ideális megoldás lehet számodra. Ez antibakteriális, és megakadályozza a baktériumok elszaporodását és a kellemetlen szagok kialakulását. Lábaid így egész nap tökéletes komfortban lesznek.

Bavlněné ponožky CXS CAVA Zimní ponožky THERMOMAX Zimní ponožky MERINO Funkční ponožky SOFT Dámské trekové ponožky FLR TREK  
Pamut zokni Thermo zokni Merino zokni Rövidszárú funkcionális zokni Női funkcionális zoknik

Thermo alsóruházat

A hideg napokon végzett munka során fontos, hogy melegen tartsd magad. Itt nem csak egy meleg teára gondolunk. A thermo alsóruházat sokkal melegebben tart. Nem csak akkor kell viselned, amikor futni mész vagy hosszú túrára a hegyekbe. A kertben gyakran váltakozik a megerőltető munka és a hidegben való ácsorgás. A termo alsónemű ideális az ilyen váltások alkalmával. A legkeményebb munka közben is elvezeti az izzadságot a testedről, és mindig száraz maradsz. Aztán tökéletesen melegen tart, amikor rövid pihenőt tartasz, így nem fogsz fázni vagy kimelegedni.

Ideális esetben szerezz be egy thermozoknit, funkcionális pólót és alsóneműt. Ezek megfelelő kombinációk, hogy egész nap szárazon és megfelelő hőmérsékletben legyél.

Pánská funkční trika s krátkým rukávem Termotrika s dlouhým rukávem Termospodky Termoponožky Termoprádlo z merino vlny
Rövid ujjú thermo póló Hosszú ujjú thermo póló Thermo öltözet Thermo zokni Merinó gyapjú thermo alsóruházat

Munkásnadrág

A funkcionális ruházat fölött további réteget érdemes viselni. Melyik kertész ne rendelkezne megfelelő munkásnadrággal? Már nem csak a klasszikus "kék munkásnadrág" az egyetlen opció. Rengeteg modern anyagból, klasszikus és szokatlan színből és különböző szabásokból választhatsz. Lehet kantáros vagy derékig érő nadrágod, a melegebb napokra pedig rövidnadrág vagy háromnegyedes rövidnadrág. A kis segítők számára gyermek öltözéket is kínálunk.

Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní kraťasy Dámské montérky Zateplené montérky
Derék nadrág Kantáros nadrág Rövid nadrág munkához Női nadrág Bélelt munkanadrágok

Meleg kabátok

Hideg tavaszi vagy őszi időben ne feledkezz meg egy jó meleg kabátról. Melegen tart, de a modern funkcionális anyagoknak köszönhetően a munkahelyen sem fogsz benne izzadni. A megfelelőt kiválasztani azonban nem könnyű. Ha egy megfelelő darabot keresel, szerezz be egy softshell kabátot, amely funkcionális, szélálló és vízálló. Választhatsz egy klasszikus dzsekit is különböző színben, vagy esetleg egy hagyományos terepszínű dzsekit. De választhatsz meleg gyapjú- vagy kötött dzsekik közül is.

Montérková bunda ORION OTAKAR Pánská softshellová bunda Spirit Pánská zimní fleecová mikina ARDON®Polar 450 Pánská bunda INDIANA Pánská zimní bunda DAYBORO
Munkás kabát Softshell kabát Gyapjú felsők Kötött anyagból készült dzsekik Téli kabátok

Munkás flanel ingek

A kellemes és kényelmes flanel ingek a melegebb tavaszi vagy őszi napokon a kertészkedéshez is tökéletesek lehetnek. Nemcsak praktikusak, hanem jól is néznek ki és kényelemsen érezheted magad bennük. Rengeteg szín és minta közül választhatsz.

Flanelová košile ARDON® OPTIFLANNELS Pánská zimní flanelová košile
Klasszikus flanel ingek Téli flanel ingek

Kertész kesztyűk

Akár fát akarsz vágni, akár csak virágot ültetni, meg kell védened a kezed. A nehezebb munkákhoz érdemes beszerezned egy pár kombinált kesztyűt, de a kisebb kerti munkákhoz a kertészkesztyű is elegendő. Utóbbihoz érdemes bevonatosat választanod, mivel nem csúszik, és mégis tökéletesen védi a kezed.

Kombinované pracovní rukavice Zahradní pracovní rukavice Jednorázové rukavice Gumové pracovní rukavice Dámské pracovní rukavice
Kombinált kesztyű Kertész kesztyű Eldobható kesztyűk Gumikesztyűk Női kesztyűk

Munkavédelmi eszközök

Ha nehéz munkát fogsz végezni, például famegmunkálást, mindenképpen gondolj a látásod védelmére. A munkaszemüvegeket többféle színben és formában választhatod, így mindig passzolni fog, de ami a legfontosabb, hogy tökéletesen védje a szemed.

Nem csak a látásod kell védened. Fütyült már a füled? Biztosan tudod, hogy milyen kellemetlen érzés. Most képzeld el, ha soha nem hagyná abba. Ez történhet, ha nem véded a füled túlzott zaj esetén. De egy védő fejhallgatóval könnyen megakadályozhatod ezt.

Térdvédő jó a térdelő munkához, és ne felejts el légzésvédő maszkot viselni, ha poros közegben vagy, vagy permetező anyagokkal (pl. műtrágyákkal vagy védőpermetekkel és permetezőszerekkel) dolgozol.

Pracovní brýle Chrániče sluchu Nákoleníky Respirátory
Munkaszemüvegek Védő fejhallgató Térdvédők Maszkok

Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

Hogyan öltözzünk fel? Tanácsadás



Cikk írója
Monika Bečková Hloušková


Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni





Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

Hogyan lehet meghosszabbítani a ruhák élettartamát a szekrényben?

Hogyan lehet meghosszabbítani a ruhák élettartamát a szekrényben?

Veled is előfordult már, hogy az új ruhád nem maradt sokáig jó állapotú? Elveszíti a színét, összemegy, megnyúlik vagy…

További információ

Hogyan tudjuk kitisztítani a paradicsomfoltokat?

Hogyan tudjuk kitisztítani a paradicsomfoltokat?

A paradicsom a legkedveltebb zöldségek közé tartozik. Nyáron édes, illatos és frissítő. Jól illik salátákhoz, remek…

További információ

Ökológiai mosás? Egyszerű, hatékony és környezetbarát megoldások számodra!

Ökológiai mosás? Egyszerű, hatékony és környezetbarát megoldások számodra!

Lehet, hogy már sokat hallottál a környezetbarát mosásról, de még nem volt bátorságod kipróbálni valamelyik ökoterméket…

További információ

Hogyan érdemes kombinálni a ruhák színeit?

Hogyan érdemes kombinálni a ruhák színeit?

Szereted a színes ruhákat, de nem vagy biztos benne, hogy a színek passzolnak egymáshoz? Van egy egyszerű útmutatónk,…

További információ

Mi nem hiányozhat a ruhatáradból idén tavasszal?

Mi nem hiányozhat a ruhatáradból idén tavasszal?

Te is várod már, hogy tavasszal a nap meleg sugarai felmelegítsék tested és lelked? Szeretnéd új és divatos ruhákban…

További információ

Hogyan öltözzünk fel esőben?

Hogyan öltözzünk fel esőben?

Esik az eső, de neked mégis ki kell menned? Félsz, hogy elered az eső, miközben éppen sétálsz a szabadban? Készülj fel,…

További információ

Hogyan válasszuk ki a számunkra ideális sapkát?

Hogyan válasszuk ki a számunkra ideális sapkát?

A sapka az egyik kedvenc divatos kiegészítőd? Vagy úgy érzed, hogy egyik sem áll igazán jól neked? Lehet, hogy csak nem…

További információ

Minőségi outdoor ruházat a természetbe?

Minőségi outdoor ruházat a természetbe?

Aki a természetbe készül, annak jó minőségű ruházatot és lábbelit kell viselnie, amely nem hagyja, hogy az időjárás…

További információ

Fitness ruházat az edzőterembe

Fitness ruházat az edzőterembe

Testmozgással teszünk valamit az egészségünkért, és a felszabaduló endorfinoknak köszönhetően az elménkért is. Jobban…

További információ