Ügyfélszolgálat
+36 19 98 92 62
(Hé-Pé, 8-16)
info@bontis.hu
Rendeljen még 23 999 Ft
és ingyenes házhoz szállítás

Tanácsadás 20. 6. 2018

Hogyan lehet eltávolítani a régi foltokat

Hogyan lehet eltávolítani a régi foltokatMakacs foltok. Mindenkivel előfordul néha. Nem számít, hogy kimosott-e egy foltot, amelyről azt gondolta, hogy a mosógép kimossa, vagy véletlenül valami fehéret helyezett a színes ruhák közé. Tanácsot adunk önnek arról, hogyan lehet ruhája újra olyan mint új korában.

 


  1. Régi foltok a ruházaton
    1. Marhaepe mosószappan
    2. Mosogatógép tabletta
    3. Mosópor
    4. Műszaki benzin vagy mosogatószer
    5. Folteltávolítók
  2. Elszíneződött ruházat
    1. Szódabikarbóna
    2. Sütőpor
    3. Főzés
    4. Színeltávolítók
  3. Elszürkült ruházat

 

Régi foltok a ruházaton

Olyan tippek, hogy próbáld meg a foltot a lehető leggyorsabban eltávolítani a keledkezése után, itt egyszerűen nem működnek. Éppen most vette ki a kedvenc ruhadarabját a mosógépből, de a folt továbbra is látható, ahelyett, hogy eltűnt volna. Nem kell azonnal eldobnia a ruhát. Van még néhány trükk, amelyeket kipróbálhat.

 

Marhaepe mosószappan

Egy ilyen remek segítő az ön otthonában sem hiányozhat. A marhaepe mosószappan segít eltávolítani a foltok túlnyomó részét, még a száraz vagy bemosott foltokat is. Vigyen fel marhaepe mosószappant a bemosott foltra, és kézzel dörzsölje. Több erőre lesz szüksége vagy használjon puha kefét, mert a folt a mosás során mélyen behatolt a szövetbe. Hagyja, hogy a szövet megszáradjon, és ellenőrizze, hogy a folt eltűnt-e. Ha nem, ismételje meg az eljárást. Ha igen, mossa ki hagyományos módom a mosógépben.

 

Mosogatógép tabletta

Ha van otthon mosogatógépe, akkor a mosogatógép tabletták segítenek a foltok eltávolításában. Számos zsírtalanítószert és egyéb adalékot tartalmaznak a rászáradt ételek eltávolítása érdekében. Helyezze a mosogatógép tablettáját a mosógép dobba, és válasszon klasszikus mosási programot. Ha színes ruhákat mos, először próbálja meg, hogy a tabletta nem e változtatja meg a ruha színét.

 

Mosópor

Igen, pontosan a mosópor, amelyben eredetileg már kimosta a foltos ruhát. De ezúttal azonban először áztassa a bemosott foltot, és szórja meg mosóporral. Legalább két napig hagyja ázni, e idő alat kéreg keledkezik a ruházaton. Próbálja meg a foltot mindig nedvesen tartani - egyszerűen e idő alatt többször vizelje. Ezután a szokásos módon mossa ki mosógépben.

 

Műszaki benzin, mosogatószer

Ha bemosott egy olajfoltot, akkor a műszaki benzin vagy hagyományos mosogatószer segíthet. Dörzsölje az olajszennyeződést műszaki benzinnel addig, amíg teljesen el nem tűnik.

Ha nincs otthon műszaki benzin, akkor használhat mosogatószert is. Egyszerűen nedvesítse be az anyagot, vigyen fel a foltra egy kis mosogatószert és mossa ki kézzel. Ezután újra mossa ki mosógépben.

 

Folteltávolítok

Ha a fenti eljárások egyike sem működött, próbáljon meg a drogériában vásárolni folteltávolítót. Ideális ebben az esetben a Vanish, a Fleck Deer vagy bármely más folteltávolító.

Röviden:

Marhaepe mosószappan Felvinni a szenyezet felületre és erősen dörzsölni kézzel vagy puha kefével
Mosogatógép tabletta Mosógép dobba helyezni és hagyomános programon kimosni - vigyázat a színes ruházatra
Mosópor A foltot benedvesíteni és megszórni, hagyni legalább 2 napot ázni, fontos a mosóport állandóan nedvesen tartani
Műszaki beznin, Mosogatószer A foltot dörzsölni míg el nem tűnik
Folteltávolító Az utasítások szerint használni


Elszíneződött ruházat

Ha véletlenül egy színes darab keveredett a fehér ruhák közé, akkor most biztosan nem igazán repest az örömtől. Számos módja van annak, hogy a véletlenül beszínezzett ruhát az eredeti állapotba hozzuk. Ne adja fel, és próbálkozzon a következő eljárások egyikével.

 

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna remek segítség, amely nem hiányozhat az ön otthonában sem. Ha véletlenül kimosta a fehér ruhát valami színessel együtt, a következő mosáshoz egy nagy evőkanál szódabikarbónát adjon, egyenesen a mosógép dobba, és mossa ki hagyományos módon.

 

Sütőpor

Ha néha finomságokat süt, akkor biztosan talál otthon sütőport. A sütőpor is varázslatos hatással van a véletlenül beszínezett ruházatra. Öntsön egy egész zacskó sütőport a mosógép dobjába, és a szokásos módon mossa ki a ruhát. Ha attól tart, hogy a por habosodni fog, adjon hozzá egy kevés öblítőt ennek elkerülése érdekében.

 

Főzés

Manapság csak néhány háziasszony főzi ki a pelenkákat csecsemője számára, de ha véletlenül fehér ruházatot más színnel színezett be, és semmi más nem működik, akkor próbálja ki ezt a klasszikus eljárást. Helyezzen nagy mennyiségű vizet a fazékba, és forralja fel. Ezután tegye bele a ruhát, és főzze egy ideig. A tökéletes hatás elérése érdekében adjon hozzá egy kevés reszelt marhaepe mosószappant.

 

Színeltávolítók

A drogériában különböző termékeket találhat, amelyek a véletlenül beszínezett ruhák színeltávolítására alkalmasak, például a Savo Perex vagy mások. Javasoljuk, hogy inkább a fehér szövetre használja őket. Színes ruházat esetén nemcsak a bemosott foltokat távolíthatják el, hanem gyakran az eredeti színt is.

 

Elszürkült ruházat

A fehér ruházat esetében előfordul, hogy mosással szürkévé válhat. Itt megtalálhatja, hogy hogyan kell kifehéríteni a szürkévé vált fehér ruházatot, és számos érdekes tanácsot és tippet.

 

Mit tegyünk, ha semmi sem segített?

Ha a fenti eljárások egyike sem működött, akkor egyszerűen nincs mit tenni. A folt túl mélyre hatol a szövetbe, vagy az anyag nem reagál a készítmények egyikére sem. Ebben az esetben mindössze annyit kell mondani: "Ez csak egy szövet", és megfeledkezni foltról és a ruházatról is. Ez a ruhadarab továbbra is remek lesz ha az erdőbe megy sétálni vagy dolgozni a kertbe. Ezenkívül egy kis helyet szabadít fel az új ruhák számára a ruhásszekrényben. Tehát ne várjon semmire, és válasszon széles kínálatunkból. Vásároljon például kiváló minőségű organikus pamutból készült pólókat.

A termékhez ajánljuk 4

RAKTÁRON kedden 23. 4. önnél
1 930 Ft
Részletek

9 NAPON BELÜL pénteken 3. 5. önnél
2 395 Ft
Részletek

Tetszik önnek a cikk?
Ossza meg barátaival

Részleg

Tanácsadás



Cikk írója
Monika Bečková Hloušková


Hozzászólások

Még nincs vélemény


Hozzászólást írni





Cikkek, amelyek érdekelhetnék önt 9

Hogyan lehet meghosszabbítani a ruhák élettartamát a szekrényben?

Hogyan lehet meghosszabbítani a ruhák élettartamát a szekrényben?

Veled is előfordult már, hogy az új ruhád nem maradt sokáig jó állapotú? Elveszíti a színét, összemegy, megnyúlik vagy…

További információ

Hogyan tudjuk kitisztítani a paradicsomfoltokat?

Hogyan tudjuk kitisztítani a paradicsomfoltokat?

A paradicsom a legkedveltebb zöldségek közé tartozik. Nyáron édes, illatos és frissítő. Jól illik salátákhoz, remek…

További információ

Ökológiai mosás? Egyszerű, hatékony és környezetbarát megoldások számodra!

Ökológiai mosás? Egyszerű, hatékony és környezetbarát megoldások számodra!

Lehet, hogy már sokat hallottál a környezetbarát mosásról, de még nem volt bátorságod kipróbálni valamelyik ökoterméket…

További információ

Hogyan érdemes kombinálni a ruhák színeit?

Hogyan érdemes kombinálni a ruhák színeit?

Szereted a színes ruhákat, de nem vagy biztos benne, hogy a színek passzolnak egymáshoz? Van egy egyszerű útmutatónk,…

További információ

Mi nem hiányozhat a ruhatáradból idén tavasszal?

Mi nem hiányozhat a ruhatáradból idén tavasszal?

Te is várod már, hogy tavasszal a nap meleg sugarai felmelegítsék tested és lelked? Szeretnéd új és divatos ruhákban…

További információ

Hogyan öltözzünk fel esőben?

Hogyan öltözzünk fel esőben?

Esik az eső, de neked mégis ki kell menned? Félsz, hogy elered az eső, miközben éppen sétálsz a szabadban? Készülj fel,…

További információ

Hogyan válasszuk ki a számunkra ideális sapkát?

Hogyan válasszuk ki a számunkra ideális sapkát?

A sapka az egyik kedvenc divatos kiegészítőd? Vagy úgy érzed, hogy egyik sem áll igazán jól neked? Lehet, hogy csak nem…

További információ

Minőségi outdoor ruházat a természetbe?

Minőségi outdoor ruházat a természetbe?

Aki a természetbe készül, annak jó minőségű ruházatot és lábbelit kell viselnie, amely nem hagyja, hogy az időjárás…

További információ

Fitness ruházat az edzőterembe

Fitness ruházat az edzőterembe

Testmozgással teszünk valamit az egészségünkért, és a felszabaduló endorfinoknak köszönhetően az elménkért is. Jobban…

További információ